Game City: Grad kompjuterskih igrica

10.10.2014

Game City je popularna manifestacija koja se put održava po osmi u bečkom Rathaus-u od 10. do 12. oktobra.

Kompjuterske igrice već odavno nisu samo puka razbibriga za decu. Broj ljudi koji redovno uživaju u kompjuterskim igricama je ogroman, a idustrija proizvodnje tih igrica se po veličini može meriti sa filmskom industrijom. Velika popularnost igrica se može videti i u tome što je bečki Rathaus, već po osmi put, domaćin manifestacije Game City, najvećeg sajma kompjuterskih igrica u Austriji.

U petak, 10. oktobra počinje trodnevni sajam kompjuterskih igrica, pod nazivom Game City 2014. Na površini od 5.000 m2 predstaviće se najveći proizvođači igrica i konzola, kao što su Sony, Microsoft, Nintendo, Ubisoft, Electronic Arts (EA), kao i manji, nezavisni kreatori igrica. Svi posetioci će moći da isprobaju najnovije igrice i konzole.

Game City  je događaj za sve uzraste. Deca od 4 godine će uživati u posebnoj “wienXtra-Kinderzone”, dok će se njihovi roditelji prisetiti prošlih dana u retro zoni “SUBTRON”, gde se mogu igrati stare igrice.

Posebnu zanimlivost u svetu kompjuterskih igara predstavlja “cosplay”, odnosno maskiranje u omiljene junake iz virtuelnog sveta. “Cosplay” parada je prošle godine bila veoma uspešna, tako da je “cosplayer-ima” ove godine na raspolaganje stavljena i posebna bina. Ukoliko želite da se maskirate, treba da se prijavite na adresu cosplay@game-city.at i pošaljete svoje ime, godište i fotografiju sa kostimom.

Ulaz besplatan

Game City 2014 počinje u petak, 10. oktobra, u 9 časova, a zatvara se u nedelju, 12. oktobra, u 19 časova. Izložbeni prostor će biti na Friedrich-Schmidt-Platz-u, kao i u samom Rathaus-u. Ulaz za sva tri dana je besplatan. Za više informacija posetite zvaničnu Internet stranicu ovog događaja.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava