Time Travel Vienna: Nezaboravan doživljaj u Beču i putovanje kroz vreme

05.10.2019

Time Travel Vienna je mesto gde možete doživeti „2.000 godina u samo 60 minuta” i upoznati najvažnije istorijske ličnosti i događaje. 

(c) Time Travel Vienna

Time Travel Vienna je interaktivni multi medijalni muzej u vidu vremeplova kroz austrijsku istoriju, a posetioci mogu u svakoj od ukupno 7 sala, upoznati najvažnije ličnosti i događaje  unazad i do vremena Rimskog carstva.

Putovanje kroz vreme u  Time Travel Vienna je nezaboravno iskustvo i za decu, mlade i stare, a u sat vremena, koliko traje predstava, prikazuje se istorijsko putovanje u periodu od  2.000 godina. Ovo je idealan vid zabave za porodice, škole ili firme koji žele da bolje upoznaju istoriju Austrije na jedan veoma zabavan način.

Pored interesantnog 5D bioskopa posetioci mogu zaviriti i u Austro-Ugarsko carstvo, pa čak i “prisustvovati” ubistvu Franca Ferdinanda u Sarajevu.

U specijalnom bunkeru simulira se ratno vreme i bombardovanje, a vozeći se u fijakeru putnici kroz vreme upoznaće i brojne istorijske ličnosti. Time Travel Vienna prikazuje i porodicu Habsburg, a tu su  i dva muzička genija, Volfgang Amadeus Mocart i Johan Straus Sina.

U bečkoj atrakciji Time Travel Vienna  posetioci prolaze kroz  7 različitih scenografskih stanica koje su opremljene uzbudljivim video i zvučnim efektima.  U 5D bioskopu posetoci putuju i bore se, grade Beč i  zajedno s majstorima hodaju po skelama “buduće” katedrale Stefansdom (Stephansdom) .

A onda na red dolazi i malo zastrašujuće situacije: po nogama prolaze pacovi koji su doneli kugu u Beč, ili se čeka turska vojska. A onda , gradi se novi Beč ispočetka. Vožnja fijakerom i let iznad Beča su samo jedan deo  fantastičnih priča koje možete doživeti u istorijskom putovanju u Time Travel Vienna.

Ukoliko vas zanimaju istorijski lokaliteti gde se održavaju zanimljive ture, možete posetiti i stari rimski grad Carnuntum na pola sata vožnje od Beča.

 

VIDEO: 

Uzbudljive ture kroz istoriju počinju svakih 15-20 minuta ( na nemačkom i engleskom), traju 60 minuta i odvijaju se na 1.300m² specijalno urađenom prostoru.

Adresa: Time Travel Vienna, Habsburgergasse 10, 1010 Wien
Kontakt: +43 1 5321514
Radno vreme: od 10:00 do 20:00 časova( poslednja mogućnost ulata u 19:00h)
Ulaznice možete kupiti na blagajni ili onlajn sa 15% popusta.  
Detaljnije informacije o ovoj bečkoj atrakciji možete pročitati na zvaničnoj stranici Time Travel Vienna. 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Kulturnа bаštinа Srbije i istorijski lokaliteti privlаče 65 odsto turistа

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film „Treći čovek“

Haus des Meeres: „Kuća mora“ u Beču slavi svoj 60. rođendan

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava