KURS SRPSKOG JEZIKA: Besplatan i preko Skajpa za decu i omladinu iz dijaspore

29.08.2018

U okviru projekta „Online učenje srpskog jezika kao zavičajnog", udruženje Akademska Srpska Asocijacija poziva pripadnike dijaspore starosti od 7 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa (Skype).

Srbi iz dijaspore starosti od 7 do 30 godina mogu se do 9. septembra 2018. prijaviti na besplatan tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa, na kome će im mentori biti studenti srpskog jezika sa niškog Filozofskog fakulteta. Prednost imaju  oni koji do sada nisu učestvovali u projektu.

Cilj projekta je upotreba, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i to kroz držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik iz Niša.

Početak nastave planiran je za 17.09.2018, a završetak za 9.12.2018. godine. Nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa koju izdaje Filozofski fakultet u Nišu.

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i udruženja Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani mogu da popune prijavu direktno na sajtu asasocijacija.com ili skinu sa sajta udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša  i pošalju na e-mail: asasocijacija@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi.

Na osnovu prijava, Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša će odabrati parove nastavnik – učenik.

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.
Za više informacija možete se obratiti udruženju Akademska Srpska Asocijacija Grada Niša na e mail adresi asasocijacija@gmail.com

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava