Švarceneger se u Beču vozio tramvajem sa njegovim likom

16.05.2018

Holivudski glumac Arnold Švarceneger boravi u Beču povodom učešća na konferenciji o zaštiti prirodne sredine R20 Austrian World Summit, a danas se provozao i specijalnim tramvajem sa njegovim likom, koji možete videti na ulicama Beča.

(c) Wiener Linien Fb

Rođeni Austrijanac, bivši guverner Kalifornije i filmska zvezda Arnold Švarceneger boravi u Beču, a povod je njegovo učešće na drugoj po redu  konferenciji o zaštiti prirodne sredine pod nazivom Austrijski svetski samit,  R20 Austrian World Summit.

U govoru koji je održao, Švarceneger je rekao “Prestanite da cmizdrite”. 
“Svi regioni sveta treba zajedno da deluju na zaštiti okoline umesto da se samo žale na klimatske promene”.

Švarceneger je ocenio da prečesto aktivisti u borbi protiv klimatskih promena nastupaju kao žrtve.
“Morate pokazati šta se događa ovde i sada”, rekao je dodavši da milioni ljudi umiru zbog zagađenja vazduha i prirodne sredine.

Švarceneger se u Beču pojavio nakon što je imao operaciju na srcu.  Bivši bodibilder je operisan 29. marta, kada mu je zamenjen zalistak plućne arterije, a istu operaciju imao je 1997. godine.

 

Tramvaj sa Švarcenegerovim likom

Specijalno za Austrijski svetski samit, Bečke linije (Wiener Linien) su napravile jedinstveno vozilo sa Švarcenegerovim likom, koje su Austrijanci nazvali  R20 Austrian World Summit Bim!

Arnold Švarceneger i bečka ministarka Uli Sima (c) Wiener Linien Fb

Arnold Švarceneger se zajedno sa bečkom ministarkom za životnu sredinu i saobraćaj, Uli Simom, provozao tramvajem i zvanično otkucao kartu za prevoz. Tramvaj će voziti bečkim ulicama do 22. maja i to na linijama 1,2 i D.

I’ll BIM back!

Bečki tramvaj njegovi stanovnici s ljubavlju zovu „bim“, a taj naziv potiče od zvuka tramvajskog zvona. Tako je spojena čuvena rečenica holivodskog glumca i bečkog tramvaja.

“I’ll BIM back”  u prevodu “vraćam se tramvaju” Švarcener je poručio  “koristite tramvaj (na bečkom BIM ) i zaštitite životnu sredinu”.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava