Pravila u javnom prevozu i servis za putnike Bečkih linija

22.04.2015

Bečko saobraćajno preduzeće je otpočelo sa testiranjem jednog novog servisa, u okviru kojeg će tim od 40 zaposlenih pomagati putnicima, ali i kontrolisati poštovanje kućnog reda u stanicama.

Bečke linije žele da poboljšaju svoje usluge u sredstvima javnog saobraćaja. Novi saradnici u crveno-plavim uniformama će se kretati mrežom podzemne železnice, ali će se nalaziti i na centralnim tačkama gradskog prevoza, kao što su Stephansplatz, Schottentor, Praterstern ili Volkstheater.
Zadatak novog tima je da odgovori na sva pitanja putnika u vezi sa linijama gradskog saobraćaja, redom vožnje i smetnjama u saobraćaju. Osim toga oni će kontrolisati i poštovanje kućnog reda, kao što su na primer:  zaštitna korpa na njušci za pse, zabrana pušenja ili bezobzirno ponašanje. U slučaju prekršaja, članovi tima mogu da izriču kazne, ali oni nemaju pravo da kontrolišu da li putnici imaju važeće vozne karte.
Prva faza rada ovog servisnog tima je do juna meseca, onda će se izvršiti evaluacija, da bi se potom u septembru prešlo na drugu fazu testiranja. Na redovni rad bi se prešlo početkom 2016. godine kada bi na ovim zadacima trebalo da radi 200 zaposlenih.

Bečke linije – najvažnija pravila

Da li putnik može da povede psa sa sobom?
Da, za psa se plaća pola karte, a vlasnici godišnje karte ne plaćaju ništa. I za male pse, koji se transportuju u odgovarajućem kavezu, vožnja je besplatna. Psi, koji se ne transportuju u kavezu, moraju imati korpu na njušci i moraju se voditi na povocu.
Da li je u sredstvima javnog saobraćaja dozvoljen alkohol?
Ne. Konzumiranje alkoholnih pića je zabranjeno na linijama Gradskog saobraćaja.
Da li je dozvoljeno pušenje?
I pušenje je zabranjeno na svim stanicama kao i u vozilima.
Da li može da se sluša glasna muzika?
Ne. Buka, sviranje i slušanje glasne muzike je zabranjeno.
Da li može da se ponese bicikl?
Da, u podzemnoj železnici radnim danima od 9 do 15 i posle 18.30 sati, a vikendom uvek. Nije dozvoljeno unošenje bicikla u autobuse i tramvaje.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava