Kako dobra ideja: Četkica za zube kao igrica!

21.02.2018

Pranje zuba nije veoma popularno među decom i često se radi o "ne" tako omiljenoj ili čak odbijenoj radnji. "Playbrush" je rešenje jer zubnu četkicu pretvara u zanimljivu igru i pomaže deci da se bore sa "Karijes čudovištem".

(c) "Playbrush"

“Playbrush” je naziv sistema koji običnu četkicu za zube pretvara u kontrolora igre putem Bluetootha ili tableta. Igre nisu samo zabavne, već i podučavaju decu pravilnom pranju zuba.

“Nakon smrzavanja, propadanje zuba je jedna od najčešćih bolesti u detinjstvu. Zato smo razvili sistem koji pretvara četkicu za zube u pametnu četkicu za zube “, izjavio je Paul Varga, jedan od osnivača “Playbrush”.

Zahvaljujući Bluetooth-u zubna četkica je povezana s aplikacijom na tabletu.

U bečkim apotekama i prodavnicama Bipa je dostupan dodatak koji se pričvršćuje na četkicu za zube, kako bi se igra kroz pokrete čišćenja mogla kontrolisati uz pomoć smartfona ili tableta. Igre su dizajnirane tako da deca, igrajući se, znatno bolje i pravilnije peru zube.

 

 

“Studija koju smo sproveli u decembru pokazala je da deca koja koriste “Playbrush” duplo duže i znatno češće peru zube”, kaže Varga.
Tokom razvoja projekta, “Playbrush” tim je sarađivao sa stomatolozima, među kojima je i doktor Jörg Krainhöfner iz Austrijske komore stomatologa.

“Lepa stvar o “Playbrush-u” je to što je inovativni proizvod koji širi interese zubnog zdravlja i pre svega ih na zanimljiv način približava deci”, izjavio je Krainhöfner.

 

Za jednu igru potrebno je 2 minuta pranja zuba!

Trenutno je na tržištu dostupno pet različitih dvominutnih igrica za smartfon ili tablet, koje deca mogu odabrati. U toku pranja zuba mogu se boriti protiv karijes čudovišta, mogu se baviti zubnim zanatima, plesom ili slikanjem.

” Zahvaljujući “Multiplayer- modu” u igri  mogu učestvovati i dva deteta u isto vreme, koja igraju jedno protiv drugoga”, objašnjava Varga.

Ukoliko roditelj želi da ima pregled i kontrolu kada, koliko dugo i koliko često dete pere zube – uz doplatu postoji dodatna funkcija u aplikaciji. Kako kaže programer, ideja je jedinstvena na tržištu do sada.

“Moj rođak je tvrdoglavo odbijao korišćenje četkice za zube. Njegova majka je pokušavala da ga odobrovolji Youtube video zapisima svaki put kada bi prao zube. Tada sam došao na  ideju da  četkicu za zube povežem s igrama za mobilni telefon”, kaže Varga.

Više detalja i informacija, kao i mogućnost kupovine ove igrice možete pročitati na zvaničnom internet sajtu.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava