“Game City” u Rathaus-u: Beč domaćin velikog gejming događaja

03.10.2018

“Game City”, najveći događaj za ljubitelje komjuterskih igrica svih uzrasta, održaće se od 19. do 21. oktobra 2018. u bečkoj gradskoj skupštini, Rathaus-u.

“Game City" im Rathaus (c) Fb Game City

Kompjuterske igrice već odavno nisu samo puka razbibriga za decu. Broj ljudi koji redovno uživaju u kompjuterskim igricama je ogroman, a idustrija komjuterskih igrica se, po veličini proizvodnje, može meriti sa filmskom industrijom. Velika popularnost igrica u Austriji se može videti i u tome što je bečka gradska kuća- Rathaus, već po dvanaesti put, domaćin  jednog od najvećeg sajma kompjuterskih igrica u Evropi.

„GAME CITY“  će od  svojim raznovrsnim programom sa preko 70 izlagača, od 19. do 21. oktobra 2018. godine, privući  više desetina hiljada posetilaca različitih uzrasta. Deca, mladi, ali i njihovi roditelji imaće priliku da isprobaju najnovije igrice, otkriju savremene trendove, ali i da dobiju najaktuelnije informacije iz ove oblasti.

Na površini 10.000 m2 predstaviće se najveći proizvođači igrica i konzola, kao što su Sony, Microsoft Xbox, Nintendo, kao i manji nezavisni kreatori igrica. Svi posetioci će moći da isprobaju najnovije igrice i konzole.

Jedan od magneta za posetioce svake godine je raznovrsni program eSportova. Ove godine se posebno izdvajaju finale austrijske A1 lige eSportova koje se održava na glavnoj bini ispred gradske većnice uz nagradu od ukupno 32.000 evra i višednevni turnir eSportova „Battle Royale Modus“, na kojem će učestvovati preko 6.000 igrača.

“Game City” je događaj za sve uzraste. Dečija zona wienXtra-Kinderzone je savršeno mesto za decu od 4 do 12 godina i njihove pratioce na manifestaciji Game City. Organizator je pripremio mnoštvo raznovrsnim ponuda i igrica za najmlađe uzraste.

“Game City”  počinje u petak, 19. oktobra, u 09:00 časova, a zatvara se u nedelju, 21. oktobra  u 19:00 časova.
Ulaz  je za sva tri dana besplatan.
Za više informacija posetite zvaničnu Internet stranicu ovog događaja.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava