Rusi prave kombinovanu vakcinu protiv gripa i korone

26.08.2020

Tek što se svetska javnost stišala i navikla na činjenicu da su Rusi ipak prvi u svetu izumeli vakcinu protiv korona virusa, stiže nova vest iz Rusije.

(c) pixabay

Ruski naučnici pripremaju jedinstvenu vakcinu koja će istovremeno štititi i od gripa i od virusa korona, saopštio je generalni direktor Nacionalnog medicinskog istraživačkog centra „Almazov“ Evgenij Šlahto.
Prema njegovim rečima, na tom projektu radi nekoliko grupa naučnika.

“To će biti kombinovana vakcina. Sadržaće komponente koje će omogućiti da se formira imunitet na grip i na virus koronu”,  rekao je Šlahto za televiziju „Ren“.

Ističe se da je vakcina u početnoj fazi razvoja, da predstoje testiranja na životinjama i ceo niz kliničkih testiranja. Pritom, već su zabeleženi pozitivni rezultati, prenosi televizija „Ren“.

Podsetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svetu registrovala vakcinu protiv virusa korona. Vakcinu su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije.

Prva na svetu registrovana vakcina protiv virusa korona nazvana je „Sputnjik V“ — po analogiji sa lansiranjem prvog veštačkog Zemljinog satelita 1957. godine.

PUTIN OBJAVIO VEST O PRVOJ VAKCINI PROTIV KORONE U SVETU

Izvor: Sputnik

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava