Otvorena nova sezona u sportskom centru Wasserpark u Beču

09.04.2017

Sportski centar „Wasserpark“ u Beču otvorio je novu sezonu za sve zainteresovane koji žele da se oprobaju u brojnim sportovima. Fudbalski i teniski klub, koji se nalaze u sklopu centra, pozivaju sve zainteresone da se pridruže, ali i one koji žele da se druže i rekreativno bave sportom. Prednost, sve to u predivnom ambijentu ovog centra, ukruženim zelenilom u neposrednoj blizini Dunava.

Prošle godine su se u sportskom centru „Wasserpark“ odvijali samo treninzi na teniskim terenima, a ostali kapiciteti centra su izgledali zapušteno. Ove godine situacija je sasvim drugačija. Osposobljen je veliki fudbalski teren, a pojačanje je stiglo u vidu novog fudbalskog kluba “FC Vienna 2016.”

Na terenima za minigolf treniraju članovi austrijske reprezentacije, a uskoro će biti osposobljen i košarkaški teren. Stolovi za stoni tenis su takođe nabavljeni, tako da je to još jedna mogućnost bavljena sportom na otvorenom, u sportskom centaru Wasserpark.

Zaslugom velikih entuzijasta, bivših sportista, roditelja i dece, koji vole sport, odlučili su da ovaj već oronuli sportski centar osposobe i dignu ga na nivo da sada može da primi veliki broj sportista profesionalaca, ali i rekreativaca.

Dragan Pavlović, bivši fudbaler i predsednik fudbalskog kluba “FC Vienna 2016” ne krije zadovoljstvo što su, svi zajedno, uspeli da urede i otvore ovaj sportski centar u kome su svi dobrodošli.
„Važno je da se naša deca u Beču bave sportom, a ne da se okupljaju na ulici. Nije baš lako voditi ovako veliki sportski centar, ali za sad sve funkcioniše besprekorno. Rezultati i uspesi naših klubova uskoro će biti vidljivi. Za razvoj fudbala, u centru će biti otvorena “Škola fudbala za decu.“ – kaže Dragan Pavlović.

„FC Vienna 2016“ je novo oformljeni fudbalski klub koji će od septembra zaigrati u Drugoj austrijskoj ligi. Brojni igrači dolaze iz bečkih klubova i svoje znanje žele da prenesu u novi klub.
Na svečanom otvaranju sezone odigran je fudbalski turnir na kome je učešće uzelo više bečkih fudbalskih ekipa.

Aktivan tenis u klubu

Članovi teniskog kluba “ TC Vienna 2013”, a posebno teniserke, imaju zapažene rezultate i takmiče se na državnom nivou u Austriji. Na početku sezone na teniskim terenima zatekli smo veliku gužvu. Teniski turnir je bio u toku, a takmiče se profesionalci, rekreativci i deca.

Dalibor Perić, predsednik teniskog kluba “Vienna 2013” je zadovoljan posetom, a rezultati nisu toliko važni, bar ne na prijateljskim mečevima koji su održani na dan otvaranja sezone.


“Danas nam je bilo važno da se novi članovi upoznaju sa aktivnostima kluba i starijim članovima. Zvaničan upis  novih polaznika „škole tenisa“  je več počeo. a svi zainteresovani, mogu da dođu i probaju tenis“. – kaže Dalibor Perić, koji se dugi niz godina bavi tenisom i biće jedan od više trenera.

Sport i opuštanje u prirodi

Sportski centar „Wasserpark“ se nalazi u 21. bečkom okrugu u neposrednoj blizini Florisdorferbrucke i raspolaže sa šest spoljna teniska terena, od kojih su tri na pesku, a tri na podlozi od tepiha. Veliki fudbalski teren i manji za mali fudbal idealni su za iznajmljivanje i organizovanje turnira, sportske škole (fudbala), rekreacije i utakmica. Teniski klub TC Vienna 2013, organizuje i individualne i grupne treninge za sve zainteresovane.
Dakle, ukoliko neko želi da pobegne od stresa i svakodnevnice, da se opustite uz sportske aktivnosti ili jednostavno prošetate i popijete kaficu u restoranu, sportski centar „Wasserpark“ je idealno mesto za vas.
Adresa: Sportzentrum im Wasserpark , Am Hubertusdamm 3, A-1210 Wien
Za više informacije posetite zvanične internet stranice teniskog kluba “TC Vienna 2013” i fudbalskog kluba „FC Vienna 2016“

TV REPORTAŽA!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava