Bazeni u Beču: Grad Beč najavio otvaranje sezone kupanja

29.04.2020

Sezona letnjeg kupanja u Beču neće početi kao i ranijih godina početkom maja, ali je najavljeno da će se bazeni ipak otvoriti krajem meseca.

(c)pixabay

Ukoliko se sve bude odvijalo po najavljanom planu, i ukoliko se epidemija  korina virusa u Beču ne bude dalje širila, bečki bazeni će otvoriti svoje kapije i posetiocima pružiti mogućnost rekreacije i plivanja.

Po najnovijim najavama  29. maja 2020. godine u  Beču trebali bi da se otvore gradski bazeni i kupališta, ali uz brojne mere koje trebaju omogućiti pridržavanje propisanog rastojanja.

Oko trećina Bečlija letni godišnji odmor provodi u gradu, a ove godine, s obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa, verovatno će ih biti još i više. Upravo zato je važno omogućiti građanjima pristup gradskim kupalištima i bazenima, izjavio je bečki gradonačelnik Mihael Ludvig.

Saune će ipak ostati zatvorene, dok se o otvaranju tobogana i ostalih zabavnih sadržaja još uvek razmatra.

Poseta bazenima uz mere i propise

Kupanje na bečkim gradskim bazenima u narednim letnjim mesecima biće moguće uz brojne mere koje trebaju omogućiti pridržavanje propisanog razmaka. Prema sadašnjim najavama  broj posetilaca na bazenima, kao i broj kupača koji se istovremeno smeju nalaziti u vodi, biće ograničen. Mlađi kupači ispod d 10 godina moraće biti u pratnji odrasle osobe.

Za sigurnost kupača, kao i za poštovanje propisanog razmaka, brinuće se osoblje bazena. Gradonačelnik Ludvig apeluje  na građane da i oni sami budu odgovorni i  održavaju potrebnu distancu. Osim toga, građanima će u sklopu kupališta biti dostupni tereni za odbojku, tenis i minigolf jer je austrijska vlada  od 1. maja dopustila upražnjavanje ovih  sportova.

Niže cene ulaznica na bečkim bazenima

U novoj sezoni cene ulaznica za bazene biće  znatno niže nego inače. Tako će ulaznica za decu koštati jedan euro, dok će omladina za ulaz izdvojiti dva, a odrasli tri eura. Kako bi se regulisao broj posetilaca, u bečkoj gradskoj upravi razmišljaju o uvođenju prodaje ulaznica unapred putem interneta. Tako bi se, između ostalog, moglo sprečiti i nepotrebno putovanje javnim prevozom do već popunjenih bazena.

U sklopu strategije razvoja do 2030. godine gradska uprava najavila je nova ulaganja od 100 milijuna eura u ovaj sektor. U planu je izgradnja novog bazenskog kompleksa, dok će se nekoliko već postojećih objekata proširiti.

Beč ima  17 letnjih bazena i 9 porodičnih kupališta.

Iz grada Beča naglašavaju da nema razloga da se otkaže ovogodišnja sezona kupanja i da boravak na svežem vazduhu i suncu povoljno utiče na zdravlje, ali je veoma važno svesti rizik od zaraze  na minimum. Austrijska vlada najavila je kako se takvi rizici trenuto procenjuju, što uključuje i istraživanja o tome može li se korona virus prenositi putem vode.

Ostale informacije o bečkim bazenima možete dobiti  na zvaničnoj stranici Grada Beča  ili putem broja telefona 01/ 60112 8044.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Popuštanje mera u Austriji: Povratak u normalan život uz velike mere opreza

Parkiranje u Beču se vraća na stari princip

Bazen u socijalnim zgradama: Pojedine Bečlije imaju i bazen na krovu

Lobau: Bečka džungla i Nacionalni park

Vodena igrališta: Vodeni raj za decu na više lokacija u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava