Sve je spremno: Beč domaćin Svetskog prvenstva u odbojci na pesku

30.07.2019

Odbojka na pesku biće glavna tema u Beču narednih dana, jer sutra počinje Swatch Beach Volleyball A1 Major Series, a veliki broj navijača bodriće najbolje svetske igrače i igračice.

Od 31. jula do 4. avgusta 2019. godine Beč će ponovo biti centar  međunarodne scene odbojke na pesku i domaćin najboljim igračima koji  će se takmičiti  za vredan nagradni fond od 600.000 USD,  a njihovom igrom biće inspirisani  hiljade navijača, koji su sastavni deo uzbudljivih mečeva.

Zabavno-sportski spektakl, pesak, odbojka na najvišem svetskom nivou, to se sve podrazumeva kada je u pitanju najprestižnija serija ovogodišnjeg FIVB World Tour-a – Swatch Beach Volleyball A1 Major Series.

Povodom velikog turnira  postavljeni su i  “novi” semafori koji na pešačkim prelazima na Pratersternu i u okolini  Floridsdorfer Brücke. Semafori su postavljeni , kako bi promovisali Svetsko prvenstvo u odbojci na pesku i biće promenjeni kada se takmičenje završi.  Slična situacija je bila kada se u Beču 2015. godine  održavala Evrovizija i kada su na semaforima  postavljeni novi simboli za pešake, i to homoseksualnih  parova.

FIVB Svetsko prvenstvo u odbojci na pesku održaće se na Dunavskom ostrvu u Beču od 31. jula do 4. avgusta 2019. godine, a ulaz u arenu, gde se održavaju mečevi odbojke na pesku je besplatan i zasnovan je na principu „prvi dođi, prvi serviraj“. Međutim, ulaznice se mogu kupiti i na taj način se  garantuje rezervisano sedište. Prenos svih mečeva u Beču biće emitovani  na ORF1, ORF Sport  i uživo u tvthek.ORF.at.

Za potrebe FIVB Svetskog prvenstva u odbojci na pesku izgrađen je stadion na Dunavskom ostrvu, koji može da primi 10.000 gledalaca. Stadion se nalazi na poziciji između Floridsdorfer Brücke i U6-/Schnellbahnbrücke.

Posetioce očekuje i mnogo drugih atrakcija koje će biti organizovane na Dunavskom ostrvu u toku prvenstva. Na površini od 65.000 kvadratnih metara biće zid za planinarenje, teren za vožnju električnih bicikala i električnih motora, ljuljaške, trampolin, Dodgeball teren i još mnoge druge atrakcije.

Datum: od 31. jula do 4. avgusta 2019. godine

Raspored i program:  Svetsko prvenstvo 2019 u Beču – Odbojka na pesku – Vienna Major 2019

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Parkovi gde se trenira: Motorički parkovi u Beču za sve uzraste

Srpska košarkaška legenda Vlade Divac postaje član Kuće slavnih NBA lige

Reprezentacija Srbije: Ekskluzivni VIDEO sa priprema u Austriji

Dunavski kanal: U svako doba dana mesto za odmor i opuštanje Bečlija

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava