„Moja šansa“ – Informacije o izboru zanimanja i daljem školovanju u Beču

07.04.2015

Pod motom „Moja šansa“ Bečlije mogu dobiti informacije o izboru zanimanja i daljem školovanju u Beču. U periodu od šest nedelja postojaće mogućnost da se na preko 180 manifestacija dobiju podrobne informacije i saveti o na OVU TEMU.

Grad Beč će u narednom periodu biti u znaku stručnog obrazovanja i obuke. Na programu su ukupno preko 180 manifestacija koje se organizuju u saradnji sa oko 100 različitih institucija u gradu. 13. aprila 2015. se kreće sa prvim terminima, a akcija će, kako je izjavila zamenica gradonačelnika Beča, Renate Brauner, trajati do 22. maja.
Brauner je ponovo ukazala na činjenicu, da osobe sa nedovoljnim obrazovanjem češće i duže ostaju bez posla.

U tom smislu je i jedno od težišta ove akcije namenjeno mladima kojima, recimo, treba da se objasni kako da naknadno izuče neko zanimanje. Savetodavci će, da bi došli do što više mladih, odlaziti u parkove i centre za mlade.

Ljudima koji žele da napreduju u svom zanimanju ili onima koji žele da se dalje obrazuju kako bi se lakše uključili u radni proces, će u Beču u više etapa biti na raspolaganju brojne ponude za obrazovanje, radionice u kojima će moći da steknu prvi utisak o tim ponudama kao i testiranja o stepenu znanja jezika.
Kompletan program sa detaljnim informacijama se može naći na zvaničnoj Internet stranici projekta “Moja šansa”.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava