Prikupljanje materijala o životu u Beču za vreme Korone

27.03.2020

Muzej grada Beča (Wien Museum) započeo je projekat koji će nekim budućim generacijama svedočiti o život  u Beču u vremenu Korona virusa.

(c) www.wienmuseum.at

Korona virus se odrazio  na svakodnevan život u Beču, a mere koje su uvedene kako bi se stanovništvo zaštitilo od masovne zaraze radikalno su izmenile navike Bečlija. Kako će se zabeležiti trenutno vreme u narednim godinama, decenijama i vekovima? Kako će buduće generacije znati šta je kriza Korone značila za Beč? Digitalni formati dolaze i odlaze, a predmeti se troše i nestaju.

Muzej grada Bečatraži vašu pomoć

Muzej grada Beča pokrenuo je akciju prikupljanja detalja zabeleženim na fotografijama koji opisuju situacije iz svakodnevnog života zbog pandemije Korone. Ovim povodom pozivaju se svi sugrađani da pošalju fotografije predmeta ili situacija koje prate njihovu novu privatnu ili poslovnu svakodnevicu. Izbor predloženih fotografija biće deo zbirke Grada Beča i Muzeja.

Kako je sopšteno za stranici Wien Museum apeluje se na građane da učestvuju u ovom projektu:  “Pomozite nam prikupiti istoriju  Beča ovde i sada! Sa svih područja, na svim jezicima!

Fotografije možete poslati putem E-mail adrese wien2020@wienmuseum.com  , a poželjno je da one koje dokumentuju svakodnevicu u vreme Korone : cedulja za komšijsku pomoć u hodniku zgrade, maska kupljena preko interneta, dnevnik u vreme korone, ulice i natpisi i slično. Uz fotografiju ukratko napišite i opis predmeta ili situacije.

Vaš pristanak na objavu fotografija u Muzeju grada Beča (Wien Museum) povezan je slanjem. Bićete  kontaktirati u vezi odluke da li će vaša fotografija biti uvrštena  u kolekciju Muzeja grada Beča (Wien Museum).

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava