Ukinute zone za kratko parkiranje “Kurzparkzonen” u Beču

17.03.2020

Grad Beč je uveo novu uredbu za parkiranje, koja ima za cilj da smanji gužve u gradskom prevozu i zaštiti građane koji se mogu zaraziti korona virusom.

Javno parkiranje u Beču se odvija u zonama za kratko parkiranje “Kurzparkzonen” u kojima je po pravilu parkiranje vremenski ograničeno.

S obzirom na to da je trenutna situacija sa korona virusom pogodila brojne oblasti u svakodnevnom životu, Grad Beč je uveo sledeću uredbu, koja ima za cilj da smanji gužve u gradskom prevozu i automatski smanji broj ljudi koji se mogu zaraziti korona virusom. Ova uredba je i finansijska olakšica za vozače u Beču.

Od utorka 17. marta 2020. godine ukidaju se zone za kratko parkiranje “Kurzparkzonen”  i to na  određeno vreme. Ovu novu olakšicu za građane Beča tj. vozače i vlasnike automobila saopštio je  gradonačelnik Beča Mihael Ludvig i zamenica gradonačelnika Birgit Hebain,  na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Dakle, vozači u Beču od danas ne moraju popunjavati odgovarajuće listiće za kratko parkiranje ( „Kurzparkscheine“), niti koristiti satove za parkaranje,  kao ni plaćanje parkinga preko mobilnog telefona sa SMS-funkcijom, preko aplikacije HANDY-Parken.  Takođe, pri parkiranju se više ne mora voditi računa ni o vremenskoj dužini dozvoljenog parkiranja. Ova nova uredba trajaće jedno određeno vreme, dok su na snazi posebne mere zbog korona virusa.

Parking zone, rezervisane za stanovnike becirka i parking mesta za invalide(Anrainer- und Behindertenparkplätze), kao i zone za utovar, dosadašnje zabrane zaustavljanja i parkiranja, ali  i ostali propisi koji se odnose na parkiranje automobila, i dalje važe na teritoriji Beča.

Jeftinija parking mesta u garažama

Već od srede 18. marta 2020. godine,  u dogovoru sa vlasnicima garaža, biće obezbeđeno 10.000 parking mesta po jeftinijoj tarifi i to po ceni od 5 evra po danu, a do kraja nedelje još dodatnih 20.000 parking mesta u garažama.

 

O ostalim merama koje se sprovode u Austriji zbog korona virusa , pročitajte OVDE 

Više o novoj  uredbi za parkiranje u Beču  pročitajte na zvaničnom sajtu Grada Beča.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Javni prevoz u Beču se prilagođava povodom korona virusa

Parkiranje u Beču: Više se ne šalje svima obaveštenje o isteku Parkpickerl-a

Beč: Gradski robot odgovara na pitanja preko mobilnog!

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava