Beč za decu: “Tvoj grad, tvoje ideje” velika igra za najmlađe Bečlije

22.08.2018

Velika manifestacija "Vaš grad, vaša ideja" koja će se održati od 29. avgusta do 1. septembra 2018. godine u gradskoj skupštini (Rathaus-u),  poziva najmlađe Bečlije od 6 do 13 godina da učestvuju i daju ideje za još funkcionalniji i lepši Beč.

wienXtra, (c) Barbara Mair

Beč je grad koji je uradio mnogo toga kako bi omogućio zdravu zabavu za  decu. Posebnu brigu za dečju zabavu u Beču ima wienXtra sa brojnim ponudama za aktivnosti u slobodno vreme i to za porodice sa decom između 6 i 13 godina.

Uz pomoć wienXtra organizuju se brojne igre na raspustu, dečje aktivnosti, igraonice, festivali i mnogi drugi vidovi zabave i rekreacije.  Na taj način deca i porodice doživljavaju divnu gradsku avanturu i sve to je besplatno ili po sniženim cenama. Ustanova wienXtra radi za grad Beč i tesno je povezan sa MA13 ‐ Magistrat za vanškolsko praćenje mladih.

wienXtra, (c) Bubu Dujmic

Sledeća velika manifestacija je “Vaš grad, vaša ideja” koja će se održati od 29. avgusta do 1. septembra 2018. godine  u gradskoj skupštini Rathaus-u.

 Kako grad zapravo funkcioniše? Šta ja imam sa tim? Šta bih poboljšao/la? Gde mogu da se uključim? Na brojnim stanicama učesnici dobijaju odgovore na ova pitanja. U zavisnosti od stanice, to se dešava kroz igru i na kreativan način, ili kroz pitanja  znanja i veštine. Ako se detetu dopadne može i samo smisliti sopstvenu “gradsku igru”.

 Ova velika igra za najmlađe Bečlije ima za cilj da i oni imaju mišljenje i oblikuju grad! Akcija je podeljena na pet tema “bečkih  kvartova ” kao što su politika, život, učenje, slobodno vreme i “putovanje u Beču”. U svakom bečkom kvartu (Grätzl ) postoji mnogo toga da se otkrije i isproba – kao i u “stvarnom” Beču.

wienXtra, (c) Bubu Dujmic

U idejnoj laboratoriji, tražiće se mišljenje najmlađih Bečlija o njihovom gradu. Kao pravi “bečki stručnjaci”, oni mogu izraziti svoje želje i vizije kada je reč o njihovom gradu. Na kraju, deca će imati priliku da glasaju o tome šta im je najvažnije u njihovom gradu,Beču.

“Vaš grad – vaše ideje”
Sre, 29.8. do sub, 1.9, od 13: 00-17: 00 časova
Gradska većnica u Beču, Rathaus,  ulaz Felderstraße
Registracija nije potrebna!
Ciljna grupa: Akcija je usmerena na decu koja su rođena  između 2.9.2004 i 28.8.2010.
Ponesite sa sobom đačku ispravu!

Telefon: 01-4000-84 400

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava