Novak Đoković dobija svoj muzej u centru Beograda (VIDEO)

01. avg 2019 u 16:00

Novak Đoković koji je tenisu osvojio sve moguće trofeje i četiri puta proglašen za najboljeg sportistu planete, uskoro će imati i svoj muzej u Beogradu.

(c) Facebook @djokovicofficial

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka, izjavio je za RTS da će  sledeće godine u Beogradu biti otvoren muzej posvećen Novaku.

Muzej Novak Đoković biće otvoren u Knez Mihailovoj ulici, u centru Beograda, i sirurno će to biti nova turistička atrakcija kako za građane Srbije , a posebno za brojne turiste.

„Otvaramo muzej sledeće godine u centru grada, ogromno je interesovanje domaćih i stranih turista, posebno Kineza. On je strahovito popularan u Kini“, objasnio je u intervju Srđan Đoković.

On nije otkrio koji će se sve eksponati naći u novom muzeju Novak Đoković, ali možemo da predpostavimo, da će brojne lične stvari, nagrade i pehari biti deo izložbene postavke.

Najnoviji pehar u Novakovoj kolekciji je sa turnira u Vimbldonu, a svi navijamo za Novaka da osvoji još jedan na sledećem turniru  USA Open u Njujorku, koji počenje krajem avgusta. Porodice Đoković putuje u Ameriku da bodri Novaka, a mi ćemo biti uz njega pored malih ekrana.

Trofejna soba u teniskom centru Novak

Većina trofeja koje je Novak Đoković osvojio u svojoj karijeri nalaze se trofejnoj sobi, u prizemlju kompleksa Teniskog centra Novak u Beogradu.

Ovakvih prostorija postoji svega desetak na svetu i uzimajući u obzir koliko je teško osvojiti delić jednog takvog pehara, velika je privilegija imati mogućnost boravka u ovoj sobi, jedinstvenoj u Beogradu i Srbiji. Teniski centar Novak smešten je na Dorćolu.

U okviru Teniskog centra Novak nalazi se 14 teniskih terena, od kojih je 11 urađeno sa podlogom od vrhunske šljake, dok su tri sa tvrdom podlogom, gde treniraju mnoge generacije i gde se održavaju brojni turniri. Od prošle godine u sklopu centra se nalazi i teren za mali fudbal.  U sastavu kompleksa se nalazi i otvoreni bar pored fontane  i dodatni prostor gde deca mogu voziti bicikle ili rolere.

VIDEO: Novinar RTS-a Aleksandar Žigić u razgovoru sa Srđanom Đokovićem
Izvor: RTS 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Najduže finale u istoriji Vimbldona: Đoković pobedio Rodžera Federera 

Heroj sa Zlаtnim mаstersom: Novak Đoković je jedini teniser koji je osvojio svih 9 MASTERSA!

Đoković u akciji: Novakove reklamne čarolije (VIDEO)

Novakova životna priča na filmu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava