Investicioni forum IRB Republike Srpske održan u Beču

04.03.2024

Austrijski privrednici i preduzetnici iz dijaspore informisani su o aktivnostima IRB RS i konkretnim ponudama za ulaganje. Predstavljena je i stimulativna poreska politika i ključni projekti Vlade Republike Srpske.

Investicioni forum na kojem su predstavljene ponude za ulaganje u Republiku Srpsku održan je večeras u Beču, u organizaciji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS) i Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Ovom prilikom, austrijski privrednici i preduzetnici informisani su o aktivnostima IRB RS, konkretnim ponudama za ulaganje, a predstavljena je i stimulativna poreska politika i ključni projekti Vlade Republike Srpske.

Uprava IRB RS, na čelu sa vršiocem dužnosti direktora Draženom Vrhovcem, predstavila je aktuelne i planirane projekte u oblasti javnih investicija, kao i industrijske zone koje uspješno djeluju širom Republike Srpske.

Zoran Talić, v.d. direktora Sektora za promociju stranih investicija, predstavio je grupi preduzetnika iz Austrije neke od javnih projekata koji će se realizovati u Republici Srpskoj, kao i ponude za direktne investicije u kompanije u Republici Srpskoj.

Invest forum okupio je privrednike srpske dijaspore i predstavnike poslovne zajednice Austrije, a prisutnima se obratio i  šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

Filipović je naglasio da je veoma važno da se ostvaruju direktni kontakti sa austrijskim privrednicima, kako bi se  institucije na neposredan način povezale sa predstavnicima poslovne zajednice iz Austrije s ciljem uspostavljanja novih poslovnih kontakata i proširenja saradnje.

„Važno je da radimo na jačanju institucionalnih veza između Republike Srpske i Austrije. Predstavništvo ostaje posvećeno jačanju privrednih veza sa Austrijom, a podrška na tom putu su naše institucije i naša dijaspora koji su veoma posvećeni promociji potencijala Republike Srpske i aktivno rade na saradnji u različitim oblastima“, rekao je Filipović.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Sastanci sa austrijskim privrednicima i poslovnom dijasporom

 

Održan prvi „Forum dijaspore“ u Banjaluci

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava