Air Serbia obustavlja letove do Austrije do 31. jula

16.07.2020

Air Serbia je prinuđena da obustavi letove između Beograda, Niša i Kraljeva i destinacija u Austriji od 16. do 31. jula 2020. godine.

(c) Facebook Air Serbia

Air Serbia je, zbog odluke austrijskih vazduhoplovnih vlasti da se privremeno suspenduju komercijalni letovi sa 18 zemalja, uključujući i Srbiju, prinuđena da obustavi letove između Beograda, Niša i Kraljeva i destinacija u Austriji do kojih leti, u periodu od 16. do 31. jula, saopštio je srpski avioprevoznik.

Air Serbia očekuje da će letovi do Beča i Salcburga posle pomenutog perioda biti nastavljeni, saopštila je ova avio-kompanija, a svi putnici biće obavešteni o promeni u redu letenja i o njihovim novim opcijama za putovanje.

– Avio-kompanija pruža svu neophodnu podršku putnicima koji su kupili karte za te letove, kažu u Er Srbiji i izražavaju žaljenje zbog eventualnih neprijatnosti prouzrokovanih putnicima, navodi se u saopštenju.

Uredbom Ministarstva zdravlja od danas na aerodrome u Austriji biće zabranjeno sletanje aviona iz 18 zemalja, a među njima su sve države Zapadnog Balkana.

Postojeće avionske linije  Beograd, Bukurešt, Kairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skoplje, Sofija, Tirana i Varna do Beča moraju biti otkazane do kraja jula.

Za sada se ništa neće promeniti za zemlje koje su već na listi zabrane sletanja: letovi iz Belorusije, Kine, Velike Britanije, Irana, Portugala, Rusije, Švedske i Ukrajine. Ova mera važi do kraja jula, posle čega će se odlučiti o daljim merama.

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anschober istakao je da kad su u pitanje države Zapadnog Balkana ne radi se o zatvaranju granica, jer je i dalje moguć ulazak iz tih zemalja u Austriju kopnenim putem uz aktuelni negativni PCR test ili obavezan dvonedeljni kućni karantin.

 

 

Nova mobilna aplikacija Er Srbije

Od danas, 16. jula 2020 godine,  putnici mogu da preuzmu novu mobilnu aplikaciju Er Srbije. Aplikacija veličine 16 MB trenutno je u prvoj fazi razvoja, odnosno beta verziji, i dostupna je putem Gugl plej stora za Android telefone.

Preuzimanjem aplikacije, putnicima će na njihovim mobilnim telefonima postati dostupne funkcionalnosti, kao što su prijava na let (ček in), skeniranje pasoša, preuzimanje karte za ukrcavanje i njeno čuvanje u Wallet aplikaciji, registracija putem i-mejla, fejsbuka i gugla, podešavanje analitike i vrste poruka koje žele da primaju, dok je posebno značajna mogućnost bezbednog čuvanja putnih dokumenata. Posebna prednost nove mobilne aplikacije Er Srbije jeste što omogućava putnicima da se bezbedno i bez fizičkog kontakta prijave na let do željene destinacije za samo nekoliko minuta, čuvajući pritom kartu za ukrcavanje kako bi im uvek bila pri ruci. U ovoj inicijalnoj verziji, sedišta će biti dodeljivana nasumično. Putnici imaju mogućnost da rezervišu sedište putem airserbia.com u sekciji Moja rezervacija, pre počinjanja postupka prijave na let.

Očekuje se da će iOS verzija aplikacije postati dostupna na iOS App storu uskoro. U kasnijim fazama razvoja, putnici će aplikaciju moći da koriste za pretragu letova, rezervaciju i kupovinu karata, kupovinu dodatnih usluga, za servisne informacije o statusu leta kao što su promena vremena poletanja ili sletanja, promena izlaza za ukrcavanje i slično. Aplikacija će takođe pružati mogućnost izbora željene destinacije, informacije o cenama, promotivne akcije, kao i niz drugih pogodnosti.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Avio linija Beograd Beč na listi prvih letova iz Srbije

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava