Anica Matzka Dojder: Prezentacija knjige “Mein Istrien Kochbuch”

09.04.2019

Anica Matzka Dojder, dugogodišnja poslanica u bečkom parlamentu, izdala je knjigu "Mein Istrien Kochbuch" ili "Moj istarski kuvar".

“Mein Istrien Kochbuch” ili “Moj istarski kuvar” je nova knjiga koju je napisala Anica Matzka Dojder, zajedno sa svojim suprugom Manfredom. Knjiga nije samo običan kuvar već je obojena i pričama koje su ovaj bračni par doživeli u Istri, gde već 25 godina poseduju vikendicu. Tamo su često pozivali goste, a Anica je kuvala i servirala specijalitete tog regiona, te je uz Istru, njene ljude i specijalitete dobila inspitaciju za knjigu.

Anica Matzka Dojder, bivša poslanica u bečkom parlamentu, kaže da je Istra podseća na Vojvodinu gde je odrasla, koja je, takođe, kulinarski raznovrsna.

Kako nam je Anica Matzka Dojder otkrila, na knjizi “Moj istarski kuvar” koja je svojevrsna riznica istarske gastronomije, radila je punih dvadeset godina, a intenzivno je završavala knjigu poslednjih godinu dana kada je dobila malo više vremena, s obzirom na to da nije više toliko mnogo aktivna u politici.

Promocija knjige je održana u bečkom Kursalonu gde su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, privrednog i kulturnog života grada Beča.

 

Predstavljanje knjige je bila prilika i da se Turistička organizacija Kvarnera priključi na promociji i predstavi regiju s posebnim naglaskom na Opatiju i Opatijsku rivijeru, kao i da prezentuje novitete u kvarnerskoj turističkoj ponudi.

U Beču je, između ostalih bio i gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić, koji se ovom prilikom zahvalio bečkom gradonačelniku Michaelu Ludwigu koji je Opatiji poslao trideset sadnica istorijskih sorti ruža, koje će biti posađene u obnovljenim Američkim vrtovima.

Knjigu možete kupiti i on-lajn na brojnim platformama. 

Prva poslanica u bečkom parlamentu poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, u toku svoje političke karijere istakla se i humanitarnom pomoću na prostoru bivše SFRJ.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava