Austrian Airlines: Ukinute besplatne novine na kratkim letovima

08.01.2015

Od 1. Januara 2015. godine na kratkim letovima austrijske avio-kompanije Austrian Airlines (AUA) ne dele se besplatne novine. Lepša vest je da je proglašena za treću najtačniju avio-kompaniju na svetu.

Austrijska avio-kompanija Austrian Airlines (AUA) nedavno je odlučila da ukine deljenje besplatnih novina pre ulazka na let. Ova odluka se odnosi na Economy-Class i to na kratkim relacijama unutar Evrope. Deljenje besplatnih primeraka austrijske štampe, kao što je slučaj u Frankfurtu i Cirihu, neće se više nastaviti zbog velikih troškova. Na čarter letovima i na dugim letovima, kao i u Business-Classi i ubuduće će se nastaviti deljenje besplatnih novina.

Ukidanje ovog servisa na letovima avio-kompanije AUA je deo najaktualnije reforme tarifa, sa ciljem da se ukidanjem određenih servisa, pojeftine avio karte.

Anketa koju je sprovela austrijske avio-kompanija Austrian Airlines pokazala je da se način konzumiranja medija njihovih putnika znatno promenio i da većina njih već pre polaska na put pročita vesti na internetu. Posle ove ankete, odluka da se ukine servis deljenja besplatnih novina u avionu, dobila je čvrst argument za ukidanje istog.

Putnici koji lete sa avion-kompanijama Niki ili InterSky i ubuduće će dobijati besplatnu štampu , jer su po njihovom saopštenju, novine deo tradicionalne ponude na letu, koja se neće ukinuti.

AUA treća najtačnija avio-kompanije na svetu

Letonski Air Baltic se može pohvaliti kao najtačnija svetska avio-kompanija u 2014, sa procentom tačnosti 94.9 odsto . Na drugom mestu je avio-kompanija Hawaiian Airlines (92,3 odsto) . Na trećem mestuu u svetu je Lufthanzina ćerka-firma – Austrian Airlines (AUA) sa 90,0 odsto tačnosti. To znači da je Austrian Airlines od deset planiranih letova devet završio sa manje od 15 minuta kašnjenja.
Istraživanje je sprovelo britanska kompanije OAG.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava