Austrian potvrdio obnovu saobraćaja od 15. juna ali Beograd opet pomeren

29.05.2020

Austrijska nacionalna avio kompanija Austrian Airlines je potvrdila početak redovnog avio-saobraćaja od 15. juna uz pomeranja pojedinih letova za 24. jun.

Foto (c) Facebook @Austrian Airlines

Austrijska avio-kompanija zvanično je najavila početak obnove letova od 15. juna. Ova kompanija je saopštila da će nakon punih 90 dana bez letova tog dana započeti redovan avio-saobraćaj prema velikom broju destinacija.

Letovi ka Beogradu ipak neće početi kad i ostali. Prema objavljenom novom redu letenja, prvi avioni na liniji od Beča do Beograda trebalo bi da polete tek od 24. juna.

U saopštenju avio-kompanije koje je danas objavljeno, navedeno je da će letovi biti uspostavljeni od 15. juna do evropskih destinacija i Izraela. U planu je obnova saobraćaja do Amsterdama, Atine, Bazela, Berlina, Brisela, Diseldorfa, Frankfurta, Ženeve, Hamburga, Kopenhagena, Larnake, Londona, Minhena, Pariza, Stokholma, Štutgarta i Tel Aviva. U našem regionu letove do Beča mogu da očekuju Sarajevo, Skoplje, Sofija, Varna, Dubrovnik, Bukurešt, Tirana i Solun.

Nedelju dana kasnije, u periodu od 22. do 28. juna biće otpočeti letovi i do Kijeva, Košica, Milana, Nice, Praga i Varšave kao i do Beograda i Splita u našem regionu.

U prve dve nedelje obnove saobraćaja, Austrian će se vratiti na 37 aerodroma, a plan će i dalje zavisiti od razvoja događaja i popuštanja mera u raznim državama. Svi najavljene linije će biti obnovljene uz smanjen broj polazaka. Prema preliminarnim procenama do kraja juna biće aktivirano tek oko 5 posto ranijeg kapaciteta. Osim manjeg broja polazaka biće uvedeni i manji avioni Embraer 195 i Bombardier Dash 9.

Ostale linije i destinacije će biti otvarane sukcesivno od 1. jula prema planu koji tek treba da bude objavljen u narednom periodu.

Linija između Beča i Beograda u početku će imati tri leta nedeljno: sredom, petkom i nedeljom. Iako su u rezervacionim sistemima tim danima predviđena tri leta dnevno, zapravo je samo jedan let pušten u prodaju, dok su druga dva još uvek zatvorena i karte se ne mogu rezervisati. Njihovo otvaranje će zavisiti od potražnje.

Da li ste znali: Prvi let kompanije Austrian Airlines za Beograd bio je 06.aprila 1959. godine. Za poslednjih 60 godina Austrian Airlines je bio pouzdan partner za putnike koji putuju poslovno i  turistički na relaciji Srbija i Austrija.

 

Austrian Airlines – obavezne maske tokom leta

Među merama koje je avio-kompanija uvela je nošenje maski tokom leta.

Na bečkom aerodromu već sada se praktikuje merenje temperature, te pruža prilika za samovoljno testiranje na Covid-19.

Sve higijenske i sigurnosne mere koje je donela avio-kompanija možete pročitati na zvaničnom internet sajtu Austrian Airlines

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Jeftiniji letovi povodom proslave 60 godina Austrian Airlines!

Bečki aerodrom: Stroge smernice za ulazak u Austriju

Aerodrom u Beču: Parking je ponekad skuplji od avionske karte

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava