Bečki aerodrom: Stroge smernice za ulazak u Austriju

04.05.2020

Bečki aerodrom ima novo pravilo od 4. maja 2020.: Putnici moraju ili da dokažu da su negativni na korona virus, ili da borave 14 dana u karantinu.

© Flughafen Wien AG/Roman Boensch

Putnici koji sleću na bečki aerodrom Švehat moraju da dokažu da su negativni na Korona virus ili da borave 14 dana u karantinu. Zbog ove uredbe se putnicima od 4. maja 2020. godine nudi brzo testiranje na CoV-19. Rezultat testa se dobija u roku od 2 do 3 sata.

Ukoliko se pokaže da je putnik pozitivan, testirana osoba mora da zakaže termin u laboratoriji „Confidence DNA Analysen GmbH“ koja se nalazi na aerodromu, u prizemlju „Office Park 3“ ( ulaz sa spoljne strane). U laboratoriji se uzima bris iz grla,  a za tu uslugu putnik je dužan da plati 190 evra. Ova usluga je na raspolaganju ne samo putnicima nego i svim zainteresovanim osobama koje žele da se testiraju.

Nadležni na aerodromu kažu da je time putovanje za poslovne ljude i ostale putnike u okviru važećih putnih i zdravstvenih uredbi bezbednije i lakše, jer za ulazak u druge zemlje imaju potvrdu da su negativni.

Kod putovanja od maksimalno četiri dana otpada obaveza boravka u karantinu prilikom povratka u Austriju, ukoliko putnici kratko pred let na bečkom aerodromu urade test i dobiju potvrdu da su negativni na korona virus. Dovoljno je da tu potvrdu pokažu pri povratku .
Putnici koji dolaze iz inostranstva mogu unapred da zakažu termin. Svakako se savetuje da se putnici informišu o odredbama pre odlaska u određenu zemlju.

Nezavisno od brzih testova koji se mogu obaviti na bečkom aerodromu Švehat, i dalje se dolazećim putnicima meri temperatura. Građanima zemalja trećeg sveta je ulazak u Austriju, vazdušnim putem izvan područja Šengena, i bez važeće dozvole boravka, zabranjen. Na bečkom aerodromu  i dalje važi zabrana sletanja za letove iz rizičnih područja.

Više informacija: Bečki aerodrom – Korona test 

Izvor: EurocomPr

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Tržni centri, frizerski saloni i velike prodavnice otvaraju 2. maja

“Najvredniji pasoš na svetu”: Putovanje u najviše zemalja bez vize

Bečki aerodrom: Uzbudljiva atrakcija za sve uzraste

Stari rimski grad Carnuntum na pola sata vožnje od Beča

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava