U Austriji zabeležene 832 nove infekcije korona virusa

24.09.2020

Austrija svakodnevno prati situaciju i na stranicama državnih institucija pruža  informacije o pandemiji u zemlji , ali i u svim zemaljama sveta.

(c) pixabay

U poređenju sa pposlednjih  24 sata, u Austriji su u četvrtak (od 9:30 ujutro) registrovane 832 nove infekcije koronavirusom, od toga je 431 u Beču.
Do sada je u Austriji zabeleženo 40.816 pozitivnih rezultata testa. Od danas (24. septembra 2020. u 9:30), 783 osobe širom Austrije umrle su od posledica koronavirusa, a 31.661 se oporavilo.

Trenutno se 463 osobe nalaze na bolničkom lečenju zbog virusa korone, a 78 od njih je na jedinicama intenzivne nege.

Pregled novih infekcija koronom u austrijskim pokrajinama:
Burgenland: 4
Koruška: 11
Donja Austrija: 181
Gornja Austrija: 67
Salzburg: 16
Štajerska: 32
Tirol: 58
Vorarlberg: 32
Beč: 431

 

 

Austrija i austrijski gradovi na crvenim listama određenih zemalja

 

Pojedine evropske  zemlje odlučile su da za Austriju i pojedine pokrajine izdaju upozorenja za putovanje. Kipar je Austriju postavio na listu visoko rizičnih zemalja i od četvrtka 24. septembra  važi “zabrana” turističkih putovanja iz Austrije i putnici mogu ući samo iz posebnih razloga.  Pored Austrije, na ovoj listi nalaze se i Francuska, Španija, Portugal, Mađarska i Holandija.

Holandija je takođe  objavila upozorenje za putovanja za Beč i Innsbruck. Svi oni koji iz Beča i Innsbrucka putuju u Holandiju moraju ići u  deset dana u samoizolaciju.

Upozorenja su izdali Nemačka, Belgija i Danska. Nemačka i Belgija su izdale upozorenja za putovanja u Beč, Vorarlberg i Tirol, a Danska upozorenje za putovanja u celu Austriju.

Putnici  iz austrijskih saveznih pokrajina koji su u  Nemačkoj klasifikovani kao rizično područje moraju se od 15. oktobra digitalno registrovati  pre ulaska u Nemačku. Registracija će se obaviti putem novog internet portala, kako je u četvrtak izvestila Nemačka agencija za štampu (dpa). Beč i Vorarlberg se od 16. i 23. septembra smatraju zonama rizika za Nemačku.

Nemačka je na crvene liste, potpuno ili delimično, stavila mnoge države. Na primer od srede na nemačkoj  crvenoj listi su i delovi Češke, Francuske, Holandije i Danske.

Austrija nameće nova upozorenja za putovanje

Sa druge strane Austrija svakodnevno prati situaciju u drugim zemljama i na stranicama državnih institucija  pruža  informacije o pandemiji u svim zemaljama na svetu.

Austrija je u četvrtak izdala upozorenja za putovanje za glavni grad Češke -Prag, kao i za francuske regije Ile de France (Veliki Pariz) i Provansu-Alpe-Azurnu obalu. Mere će se primenjivati od ponedeljka u ponoć.

Međutim, istovremeno bi trebalo da se ukine upozorenje za putovanje za Švedsku koje je na snazi već nekoliko meseci. Za Portugaliju se od ponedeljka odnosi samo na regione Lisabon i Norte, a ne na celu zemlju.

Pored toga, izdaju se nova upozorenja za putovanje za Andoru i za  zemlje Izrael, Argentinu, Bahrein, Kuvajt, Kostariku i Maldive. To znači da se austrijska upozorenja o putovanju zbog Covid-19 odnose na 37 zemalja širom sveta.

Za Austriju na listi rizičnih zemalja  za putovanje se nalaze Bosna i Hercegovina, Bugarska, Albanija, Hrvatska, Rusija, Srbija, Belorusija, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija,  Turska i Ukrajina, SAD, Brazil i Južna Afrika.

Delimično upozorenje za putovanje austrijskih građana odnosi se na Španiju i  mnoge afričke, azijske i južnoameričke zemlje.

Aktuelne izveštaje možete pratiti na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Informacije vezane za Korona virus dostupne su svakodnevno putem telefonske linije 0800-555-621. Svako ko ima sumnju ili  simptome Korona virusa treba da ostane kod kuće i pozove zdravstveni broj 1450.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava