Autoput Beograd-Sarajevo: Izgradnja kreće krajem 2019.-te

24.09.2018

Izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo, velikog infrastrukturnog projekta, važan je ne samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, već i za čitav region.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je 21. septembra 2018. godine  okvirni sporazum između Vlade Srbije i turske kompanije Tasyap o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata, koji obuhvata i izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Iz okvirnog sporazuma između Vlade Srbije i turske kompanije  proizaći će ugovori za tri važna infrastrukturna projekta čija je ukupna cena samo sa srpske strane milijardu i 50 miliona evra – saopštila  je Zorana Mihajlović.

Prvi projekat je rehabilitacija puta Novi Pazar-Tutin, čija je procenjena vrednost 20 miliona evra, a deonica je duga 22,5 km, čiji se početak gradnje očekuje za šest meseci.

Sledeći ugovor odnosio bi se na dve rute koje se tiču izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, a koje idu kroz teritoriju Republike Srbije, rekla je Mihajlović.

Kako je precizirala, prva ruta je od Požege do Kotromana, čija je vrednost procenjena na 830 miliona evra, a druga je između Kuzmina i Sremske Rače, procenjenje vrednosti 210 miliona evra i dužine 17,5 kilometara.

Ovoj veliki infrastrukturni projekt, važan je ne samo za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, već i za čitav region.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Direktni letovi iz Beča za Niš, Tuzlu i Ohrid

Srbija: Otvаrаnje аuto-putа “Miloš Veliki”

Sarajevo: Trebević ponovo silazi u grad

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava