Zajednica srpskih klubova na Balkan Fest-u u 10. bečkom becirku

15.09.2020

Balkan Fest in Favoriten je manifestacija koja na jednom mestu okuplja brojna udruženja iz ove bečke opštine, kao i sve zainteresovane Bečlije. Međutim, zbog epidemiološke situacije u Beču, festival se neće održati u subotu 26. septembra.

 

Zbog epidemiološke situacije u Beču, Balkan Fest in Favoriten se neće održati u subotu 26. septembra 2020. godine.

 

 

STARI TEKST

 

U Beču uveliko teku pripreme za predstojeći Balkan Fest in Favoriten koji će se održati 26. septembra 2020.godine, u 10. bečkoj opštini.

Pripremljen je raznovrstan program za sve uzraste,  a sve Bečlije su srdačno pozvane na ovu manifestaciju multikulturalnog karaktera.

Manifestacija Balkan Fest in Favoriten  posvećena je stanovnicima ovog dela Beča sa ciljem da se neguje kvalitetan suživot i da se predstave inicijative i projekti brojnih institucija i udruženja iz 10. bečkog okruga.

Od 15:00 časova biće izveden kulturno umetnički program u kome će učestvovati muzičke i folklorne grupe, a na brojnim štandova učesnici festivala predstaviće i svojim kulinarskim specijalitetima  države iz koje učesnici dolaze.

I Zajednica srpskih klubova imaće svoju binu i štandove na Columbusplatz-u, gde će od 15:00 časova nastupati folklorni ansambli KUD „Branko Radičević“ i KUD „Jedinstvo“. U 12:00 časova planirano je snimanje emisije “Žikina šarenica”.

Od 18:00 časova održaće se koncert Banjalučke filharmonije na otvorenom, što će svakako biti interesantan muzički događaj za sve Bečlije. Ulaz je besplatan.

Pokrovitelj celodnevne manifestacije Balkan fest in Favoriten je predsednik 10. bečke opštine Favoriten Marcus Franz.

Datum 26. 09. 2020.
Mesto: Columbusplatz , 1100 Wien

 

Dobro je znati!

U 10. okrugu grada Beča, koji nosi naziv Favoriten,  živi blizu 200.000 stanovnika, što čini jednu desetinu ukupnog bečkog stanovništva. Radi poređenja to je približno broju stanovnika u gradu Lincu. Takođe je važno napomenuti da je za ovu bečku opštinu karakteristično multikulturalno stanovništvo.

U 2016. godini 43,4% populacije Favoritena bilo je stranog porekla: sa oko 5,9% stanovništva ove bečke opštine bili su državljani Srbije,  4,8%  iz Turske. Drugih 2,2% bili su Poljaci, 2,0% Bošnjaci, 1,9% Rumuni i 1,4% Hrvati.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava