Bambi iz Beča: Reprezentativac Srbije počasni gost u Bambiju

06.02.2014

Bambi iz Beča, jedno od najstarijih i najaktivnijih klubova u dijaspori, prošle nedelje je imao počasnog gosta, na klupskoj slavi Sveti Sava.

Na nedavno održanom atletskom mitingu u hali Dusika u Beču, učestvovao je i Emir Bekrić, sa svojim kolegama reprezentativacima Srbije. Za vreme boravka u Beču proslavljeni atletičar družio se i sa članovima kluba Bambi.
Atletski Savez Srbije na čelu sa Slobodanom Brankovićem obratio se na adresu Saveza Srba u Austriji u cilju da se organizuje podrška našim atletičarima na takmičenju u Beču. U dogovoru sa predstavnicima kluba „Bambi“, koji su  proslavljali Svetog Savu, Emir Bekrić i njegove kolege iz reprenzetacije su dočekani na bečkom aerodoromu Švehat, a onda je Bekrić posetio Bambi i bio na slavskom ručku. Posle drućenja u klubu ispraćen je do hotela, kako bi se pripremio za takmičenje.

„Poseta našeg vrhunskog sportiste je bila velika čast i motivacija za razvoj sportskih sekcija u našem klubu“, izjavio je Milan Popović, predsednik kluba „Bambi“.

Na dan takmičenja bodrila ga je grupa malobrojnih, ali vatrenih navijača, a već sledećeg dana Bekrić je u pratnji „Bambijevog“ referenta za sport Dejana Stojadinović i njegovog asistenta Floriana Pavlovića ispraćen na aerodorom.
Dejan Stojadinović je takođe napomenuo da vrsta sporta nije bitna, koliko način povezivanja sa onima koji su danas nečiji idoli i uzori.

„Emir Bekrić je bez sumnje jedan od naših najboljih atletičara i sjajan mladić, i neće me iznenaditi ako neko od naših mlađih članova krene tim putem”, dodao je Stojadinović.

Emir Bekrić – nova sportska zvezda Balkana

Biografija:
Ime i prezime: Emir Bekrić
Datum rodjenja: 14. mart 1991.
Mesto rođenja: Beograd

Foto (c) N.Negovanović

Atletičar Emir Bekrić rođen je u Beogradu 1991.godine, u poslednjim danima SFRJ. Vodi običan i skroman život posvećen pre svega sportu. Sin oca muslimanske veroispovesti i majke pravoslavke ne voli da priča o svom prezimenu i ne misli da je njegova religija uopšte bitna. Jednom prilikom je rekao medijima: “Ja sam sin dvoje dobrih, poštenih i časnih ljudi, koji su mene i sestru Senu naučili da svakoga uvažavamo i  zato mi smetaju svojatanja, po bilo kojem osnovu”.
Postao je poznat široj javnosti posle osvajanja srebra na EP u Finskoj 2012. godine, a svetska zvezda postao je 15. avgusta 2013. godine kada je osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Moskvi, u disciplini 400 metara sa preponama. Član je AK Partizan. Studira menadžment u sportu. Idol mu je plivač Milorad Čavić.

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava