Bambi iz Beča organizuje veliki jesenji koncert

14.10.2020

Bambi, kulturno- sportsko društvo iz Beča, organizuje veliki jesenji koncert pod nazivom "Bambijevo veče tradicije i kulture".

Kulturno sportsko društvo Bambi iz Beča organizuje u subotu  17. oktobra 2020. godine  veliki jesenji koncert pod nazivom “Bambijevo veče tradicije i kulture”. Koncert se održava u sali VHS Medling (1120 Wien, Längefeldgasse 13-15), sa početkom u 19:00, uz poštovanje svih propisanih mera i preporuka za zaštitu od Covida 19.

“Jesenji koncert organizujemo i ove godine godine sa željom da pokažemo odabrane delove srpske tradicije, da ih uporedimo sa prijateljima iz okruženja, ali  i da naučimo nešto novo.  Iako su propisane mere zbog pandemije korona virusa prilično stroge, ipak smo se odlučili za održavanje koncerta.  Koncert će i ovog puta pokazati ozbiljnost i upornost u promociji naše tradicije i kulture, i u ovo doba korone”, poručuju iz Bambija.

“Prošle godine imali smo široku ponudu narodnih rukotvorina, hrane i pića iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Bosne i Republike Srpske, u želji da pokažemo sličnosti  kultura zemalja na Balkanu, ali i  čitavog područja jugoistočne Evrope uklučujući i Austriju. Ove godine, zbog situacije, program manifestacije biće manjeg obima, ali svakako kvalitetan”, objašnjavaju organizatori.

Osim nastupa folklornih ansambala, program će sadržati i brojne pevačke numere tradicionalnih narodnih pesama.

Deca i omladina se posebno raduju Bambijevom koncertu jer su usled korona pandemije mnoge manifestacije otkazane.

“Bambijevo veče tradicije i kulture” podržalo je Ministrastvo inostranih poslova Republike Srbije i Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu , kao i Kulturni fond Grada Beča.

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava