Bambi iz Beča obeležio klupsku slavu Svetog Savu

28.01.2016

Srpsko kulturno sportsko društvo Bambi iz Beča, u svojim prostorijama, proslavio je klupsku slavu Svetog Savu uz prisustvo članova i prijatelja.

Proslava Svetog Save u klubu Bambi je počela paljenjem sveće i sečenjem kolača koji su ovogodišnji domaćini slave, ribolovačka klub i predsednik Dejan Jović, lomili sa sveštenikom Petarom Pantićem. Ribolovci iz Bambija su svečano predali fudbalskoj sekciji da sledeće godine budu domaćini slave. Sečenju kolača prisustvovao je i predsednik Saveza Srba u Austriji, Zoran Aleksić.KSD Bambi iz Beča postoji i uspešno radi već 43 godina. Broji blizu 500 članova koji su većinom rodom iz okoline Požarevca.
Folklorna sekcija ima 5 ansambla, od najmlađeg do seniora. Ribolovačka sekcija je takođe veoma aktivna, kao i fudbalska sekcija. Ove godine, KSD Bambi, dobiće i bajkere, čija je sekcija u osnivanju.
Važno je napomenuti da se u Bambiju okuplja veliki broj mladih, a predsednik društva, Milan Popović, takođe je predstavnik mlađe generacije.
“Snagom volje Boga i rukom Svetog Save, naš klub je prepun dece i omladine i zbog toga smo, pre četiri godine, odlučili da proslavljamo Savindan, kao klubsku slavu.” – kaže Vesna Golubović, podpredsednica kluba.
“Potrudili smo se da sve bude kako nalažu slavski običaji, a pripremljena je i slavska trpeza, koja je ove godine posna. Članice kluba pripremile su kolači i sve je spremno da dočekamo goste”. – nastavlja Vesna i pokazuje nam veliku ikonu Svetog Save koja je izrađena na na centralnom zidu kluba.
U večernjim satima priređena je večera za oko 300 gostiju, a druženje je trajalo do kasno u noć.

Uvek radno u Bambiju

Osim brojnih aktivnosti u klubu, članovi KSD Bambi se pripremaju na put u Salzburg i Bjeljinu, a očekuje ih i učešće na fudbalkom turniru u Trstu.
Svake godine u aprilu tradicionano organizuju “Dečiji fesatival” kada će biti domaćini brojnim društvima iz Austrije, Srbije i BiH.
Jun je rezervisan za veliki fudbalski turnir u Beču koji svake godine okupi veliki broj fudbalskih timova.
Folkloraši će učestvovati i na “Krepoljinskim susretima” u Srbiji koji se svake godine održavaju na Spasovdan. Inače KSD Bambi planira da se i zvanično pobratimi sa Krepoljinom.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava