Početak sezone za ljubitelje bazena u Beču

20.06.2017

Sunce je konačno ogrejalo, a najbolje je rashladiti se u bazenu. Bečki bazeni i kupališta spremno dočekuju svoje posetioce.

Sezona letnjeg kupanja u Beču je počela. Zvanična sezona bečkih otvorenih bazena traje od 2 maja do 17 septembra. Odlazak na bazen ne podrazumeva samo kupanje i izležavanje na suncu, već mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste: igrališta za decu, odbojka na plaži, vodeni tobogani i igrališta za brojne sportove. Na mnogim bazenima su organizovani namenski kursevi od učenja plivanja do brojnih sportskih kurseva kao što su akva aerobik, gimnastika i još mnogi drugi.

Svih 16 letnjih bazena u Beču otvaraju se u 9 sati ujutru: Laaerbergbad, Hadersdorf-Weidlingauer Bad, Kongreßbad, Schafbergbad, Krapfenwaldlbad, Angelibad, Alte Donau, Gänsehäufel, Höpflerbad , Liesinger Bad, Simmeringer Bad, Theresienbad, Hietzinger Bad, Ottakringer Bad, Döblinger Bad i Großfeldsiedlungsbad.

Krapfenwaldbad se zbog jedinstvenog okruženja i veličanstvenog pogleda ubraja u najpopularnija bečka kupališta, a nalazi se na uzvišici u šumi crnog bora između Grinzinga i Kahlenberga. U ovom bazenu otvoreno je i jedno od prvih posebno odvojenih mesta za nudističko kupanje. Ništa manje popularan nije ni Schafbergbad čije je otvaranje 1973. bila najava epohe bazena s brojnim zabavnim sadržajima.
Najveći i najpopularniji otvoreni bazen u Beču je Gänsehäufel, ostrvo na Starom Dunavu, nastao regulacijom toka Dunava. Do danas je Gänsehäufel sa svojih 3.500 stabala ostao jedinstveno prirodno kupalište. Na površini od 330.000 kvadratnih metara i s prirodnom plažom dužine 1.200 metara na Starom Dunavu nudi plažu za kupanje kao i najmodernije bazene.

Vodeni raj za decu – Vodena igrališta

U Beču postoje ukupno 6 takozvanih vodenih igrališta za decu koja pružaju nezaboravan provod za mališane. Za razliku od bazena gde deca uglavnom plivaju ,na vodenim igralištima mališani mogu eksperimentisati sa vodom: „zaustaviti“ tok reke, „igrati se“ sa vodopadom, prelaziti preko visećeg mosta dugog 15 metara, ploviti brodićima i prskati se do mile volje. Osim posebnih zona za decu neplivače, postoje kabine za presvlačenje sa toaletima, a organizovano je i profesionalno čuvanje dece. Dva najveća vodena igrališta za decu se nalaze na Donauinsel-u i na Wienerberg-u kod „vodene kule“.

Kućni ljubimci

Za sve vlasnike pasa u Beču postoje dve mogućnost da na kupanje odu zajedno sa kućnim ljubimcima. Prva plaža za pse „Hundestrand Nord“ nalazi se na poznatom bečkom ostrvu Donauinsel između mostova Floridsdorfer Brücke i Nordbrücke i to na 15-om kilometru ostrva. Druga plaža za kućne ljubimce „Hundestrand Süd“ nalazi se na levoj obali Dunava između Stadlauer Ostbahnbrücke i Praterbrücke. Obe plaže sa dodatnim specijalnim zonama za pse obeležene su tablama koje označavaju početak i kraj zone za pse. Više o bazenima i kupalištima u Beču možete pročitati na zvaničnom sajtu grada Beča.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava