Letnji kampovi u Beču za čuvanje dece na raspustu

09.03.2020

Beč i gradska uprava svake godine izlazi u susret potrebi roditelja i organizuje celodnevni boravak za decu dok su roditelji na poslu. Prijave za ovogodišnje gradske kampove moguće su do 14. juna 2019. godine.

Izlazeći u susret potrebi i željama roditelja, Grad Beč od 2010. godine organizuje letnje kampove za decu koja moraju biti zbrinuta i za vreme raspusta, dok njihovi roditelji rade. Celodnevni boravak dece i zanimljiv program pomaže roditeljima, a deca  se druže sa vršnjacima.

Cena za ovu vrstu usluge je 50 evra nedeljno, što porodicama omogućava mnogo lakše planiranje leta, i organizaciono i finansijski. Za drugo ili treće dete troškovi iznose po 25 eura, a porodice koje imaju i četvrto dete , za njega, letnji kamp grada Beča je besplatan.

Deca čiji roditelji imaju minimalna primanja određenom prema potrebama mogu besplatno koristiti ovu ponudu ( uz prijavu treba prikazati dokaz o minimalnim primanjima).

Letnji gradski kampovi u Beču nude letnji odmor za decu od 6 do 12 godina i traju od 6. jula do 4. avgusta 2020. godine , od 9:00 do 17:00 časova uključujući i ručak.

Letnji kampovi se nalaze na 30 lokacija u  Beču i ove godine je na raspolaganju je 6.000 mesta, gde će  najmađe Bečlije imati priliku da na uzbudljiv način dožive raspust u Beču.

Na pojedinim lokacijama postoji i “Letnja škola” sa ciljanom podrškom za p<za učenje u predmetima kao što su nemački, matematika i engleski jezik. Dodatna pomoć u učenju u okviru letnje škole „Summer School“ je besplatna.

Deca sa posebnim potrebama su takođe dobrodošla u Letnji gradski kamp i biće čuvana od strane profesionalnog osoblja.

Letnji gradski kampovi omogućavaju svim bečkim porodicama da organizuju ekonomičan, raznovrstan i edukativni program za odmor. Sve detalje možete pročitati na zvaničnoj stranici Letnji gradski kamp Grada Beča. 

Osim Grada Beča u okviru projekta Summer City Camps sarađuju sledeće organizacije za obrazovanje, slobodno vreme i sport: Wiener Kinderfreunde, Die Wiener Volkshochschulen, ASKÖ WAT, Interface Wien, Wiener Familienbund, Zeit!Raum i mnoge druge.

Prijava preko elektronske pošte info@summercitycamp.at ili putem broja telefona  (01) 524 25 09 46
Pon-Čet 9:00 do 12:00 i od 13:00do 16:00 časova
Petkom 9:00 do 14:00 časova

Lična prijava na sledećim adresama:

Svakog utorka
od 08:30 do 16:30 časova

Rathaus
Stadt-Info
Friedrich-Schmidt-Platz 1, 1010 Wien
+
Bildung im Mittelpunkt
Anschützgasse 1, 1. Stock, 1150 Wien

9
od 08:30 do 16:30 časova

Magistratisches Bezirksamt Wien 22
Schrödingerplatz 1, 1. Stock
1220 Wien
+
Bildung im Mittelpunkt
Anschützgasse 1, 1. Stock, 1150 Wien

Osim letnjih kampova u Beču, Grad Beč i  Magistratsko odeljenje 11 – MAG ELF i ove godine finansijski pomaže bečkoj deci između 7 i 14 godina, kao i porodicama slabijeg materijalnog stanja, da svoje letnje odmore provedu u nekom od odmarališta u Austriji. 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

Klizališta u Beču: Raznovrsna ponuda za početnike i profesionalce

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava