Letnji kampovi u Beču za čuvanje dece tokom letnjeg raspusta

02.05.2023

Grad Beč i gradska uprava svake godine izlazi u susret potrebi roditelja i organizuje celodnevni boravak za decu dok su roditelji na poslu. Prijave za ovogodišnje gradske kampove moguće su do 7. juna 2023. godine.

Izlazeći u susret potrebi i željama roditelja, Grad Beč od 2010. godine organizuje letnje kampove za decu koja moraju biti zbrinuta i za vreme raspusta, dok njihovi roditelji rade. Celodnevni boravak za decu i zanimljiv program pomaže roditeljima, a deca  se druže sa vršnjacima.

Cena za ovu vrstu usluge je 60 evra nedeljno, što porodicama omogućava mnogo lakše planiranje leta, i organizaciono i finansijski. Za drugo ili treće dete troškovi iznose po 30 eura, a porodice koje imaju i četvrto dete , za njega, letnji kamp grada Beča je besplatan.

Deca sa statusom tražioca azila i deca čiji roditelji imaju minimalna primanja određenom prema potrebama mogu besplatno koristiti ovu ponudu ( uz prijavu treba prikazati dokaz o minimalnim primanjima).

Letnji gradski kampovi u Beču nude letnji odmor za decu od 6 do 12 godina, od 3. jula do 1. septembra 2023.(osim 15. avgusta 2023.) , od 8:00 do 17:00 časova uključujući ručak i zdravu užinu.

Letnji kampovi se nalaze na 30 lokacija u  Beču sa mogućnošću brojnih kurseva gde će  najmađe Bečlije imati priliku da na kvalitetan i uzbudljiv način dožive raspust u Beču.

Deca sa posebnim potrebama su takođe dobrodošla u Letnji gradski kamp i biće čuvana od strane profesionalnog osoblja.

Letnji gradski kampovi omogućavaju svim bečkim porodicama da organizuju ekonomičan, raznovrstan i edukativni program za odmor. Sve detalje možete pročitati na zvaničnoj stranici Letnji gradski kamp Grada Beča. 

Pregled važnih informacija na srpskom jeziku link

Projekat finansira Grad Beč – obrazovanje i mladi, sprovodi se uz podršku Direkcije za obrazovanjeBeča i Grada Beča – bečke škole, a koordinira BiM – Bildung im Zentrum GmbH.

Grad Beč sarađuje sa obrazovnim, rekreativnim i sportskim organizacijama na osmišljavanju, planiranju i realizaciji letnjih gradskih kampova: Wiener Kinderfreunde, Die Wiener Volkshochschulen GmbH, ASKÖ WAT, Interface Wien, Wiener Familienbund, Zeit!Raum Wien, Hi Jump Wien u.v.m

Ukoliko imate pitanja možete se obratite preko elektronske pošte na  info@summercitycamp.at ili putem broja telefona  (01) 524 25 09 46
Pon-Čet 9:00 do 12:00 i od 13:00do 16:00 časova
Petkom 9:00 do 14:00 časova

 

Osim letnjih kampova u Beču, Grad Beč i  Magistratsko odeljenje 11 – MAG ELF i ove godine finansijski pomaže bečkoj deci između 7 i 14 godina, kao i porodicama slabijeg materijalnog stanja, da svoje letnje odmore provedu u nekom od odmarališta u Austriji. 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

Klizališta u Beču: Raznovrsna ponuda za početnike i profesionalce

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava