Beč među najsigurnijim gradovima za putovanje

20.06.2020

Beč je u svetskim razmerama odavno postao omiljeno turističko odredište milionima turista iz celog sveta. Najnovija titula koju je Beč dobio je da je jedan od najsigurnijih turističkih destinacija kada je reč o pandemiji COVID-19.

(c) pixabay

Portal za putovanja „European Best Destinations“ uvrstio je Beč među 20 najsigurnijih turističkih destinacija kada je reč o pandemiji COVID-19.

„Visoki standardi po pitanju bezbednosti i čistoće pozicioniraju Beč već godinama među omiljene turističke destinacije, tim pre u vreme pandemije korona virusa“, rekao je direktor Bečkog turizma Norbert Ketner.

Jedna za drugom evropske zemlje otvaraju polako svoje granice, hotele i avio-linije. Turistima željnim putovanja koji ne znaju kuda bi otputovali i koje bezbednosne mere važe u pojedinačnim zemljama i regionima podršku pruža portal „European Best Destinations“. Na ovoj internet strani nedavno je objavljena lista 20 najsigurnijih destinacija Evrope, koje su najmanje pogođene virusom korona, koje su preduzele dovoljno sigurnosnih mera i raspolažu odgovarajućom zdravstvenom infrastrukturom. Beč je jedna od retkih metropola koja je uspela da bude uvrštena u ovu listu.

Obrazloženje portala: Beč tokom čitave godine posećuju turisti koji traže sigurnu i mirnu destinaciju. Stopa krivičnih dela u austrijskoj prestonici je tri puta niža od svih drugih glavnih gradova u Evropi. Sa brojnim parkovima i ekološkim prevoznim sredstvima Beč je grad sa najboljim kvalitetom života u Evropi i predstavlja pravi kompromis za ljubitelje gradskih destinacija i ljubitelje prirode.

Početkom juna Bečki turizam je započeo kampanju „Put oko sveta u Beču“ koja je namenjena budućim turistima iz Austrije, Nemačke i Švajcarske. Ova kampanja treba da motiviše turiste koji su posle izolacije željni kulturnih dešavanja. „Beč je najveće „preduzeće“ iz oblasti kulture u Austriji, metropola sa najboljim standardima, i ima sve što je potrebno za bezbedan i raznovrstan odmor“, istakao je Ketner.

Više informacija: Coronavirus: Safest Destinations to visit in Europe

 

Ovo nije prvi put da Beč bude najbolji! Naime, po Merser studiji,  Beč je najbolji kao grad sa najboljim kvalitetom života na svetu, i to već po 10 put zaredom.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Beč spremno dočekuje leto: Zelene oaze za rashlađivanje

Prater: Veliki točak se posle istorijske pauze ponovo okreće

Bečka atrakcija: Da li je poznatiji hotel ili desert

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava