„TierQuarTier”: Sigurna kuća za životinje u Beču

07.03.2018

Napušteni i bolesni kućni ljubimci u Beču imaju svoju sigurnu kuću. Ona se zove „TierQuarTier" i nalazi se u 22. bečkom okrugu. Ovo je i mesto gde na hiljade Bečlija pronađu svog novog ljubimca.

U 22. becirku je pre tačno tri godine otvoren novi gradski azil za životinje pod nazivom „TierQuarTier“. Na površini od gotovo 10.000 kvadratnih metara ima mesta za 150 pasa, 300 mačaka, kao i za stotine malih životinja, kao što su zečevi i morski prasići.
Izgradnja i uređivanje ovog novog centra za zbrinjavanje životinja koštala je 15 miliona evra i to je jedan od najmodernijih centara za zbrinjavanje životinja u Evropi. U toku prve tri godine rada  „TierQuarTier“ je udomio 5.208 životinja i to 2.575 mačaka,  1.478 manjih životinja i 1.155 pasa.

Po životinje možete doći, ali ih ne možete doneti

U ovom centru ne mogu se predavati životinje koje više nisu poželjne u domaćinstvu. U njemu su smeštene samo one životinje o kojima brigu mora da vodi grad Beč. Dakle, oni četvoronošci koji su pobegli od kuće, koje su vlasnici izbacili na ulicu ili koje je grad oduzeo od njihovih vlasnika.

Želite da ponesete kući neku od životinja iz kuće za životinje?

Preuzimanje životinja funkcioniše na sledeći način: Da se životinje, a pre svega psi, ne bi izlagale prevelikom stresu, prvi korak za izbor životinje je putem kompjutera. Svaki pas će biti obeležen jednom bojom tako da će se moći znati da li je u pitanju porodični pas, ili pas koji nema nikakvih problema da živi zajedno sa mačkom. Potencijalni novi vlasnik će za početak dobiti na uvid samo fotografiju psa.

Tek kad se napravi preliminarni izbor, dolazi do ličnog upoznavanja u delu centra koji je posebno uređen za ovu priliku. Za razliku od pasa, mačke i male životinje se mogu odmah pogledati, a nije potrebno ni da se prethodno ugovori termin.

Detaljnije informacije možete dobiti putem telefona 01 / 734 11 02 – 0 ili elektronskom poštom na adresu office@tierquartier.at, kao i na zvaničnoj Internet stranici „TierQuarTier“.

Grad Beč se veoma zalaže za podizanje svesti kod svojih stanovnika o posledicama ilegalne trgovine životinjama. Tim povodom napravljen je kratak video film kojim se skreće pažnja na rizike i opasnosti pri kupovini kućnih ljubimaca putem Interneta. Vlasti grada Beča apeluju na sve ljubitelje životinja da ih ne kupuju na ilegalan način. Ukoliko imaju saznanja o ovakvim slučajevima, da ih prijave na broj telefona 01/4000-8060

Više na ovu temu pročitajte u našem tekstu: Beč: Ilegalna prodaja kućnih ljubimaca na Internetu

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava