Novo u Beču: Otvoreno prvo zajedničko groblje za ljude i životinje

01.07.2018

Sve je više Bečlija koje i posle ovozemaljskog života žele da ostanu pored svojih kućnih ljubimaca. To je odnedavno moguće jer je otvoreno prvo zajedničko groblje za ljude i životinje u 11. bečkom bezirku.

Na bečkom groblju u Simeringu, pored krematorijuma od nedavno  postoji novo groblje za ljude i životinje. Želja mnogih vlasnika kućnih ljubimaca da budu zajedno sahranjeni sa svojim ljubimcem je uslišena. Grad Beč je izgradio poseban areal, vizuelno pregrađena grobna mesta, gde će u miru počivati vlasnici i njihovi prijatelji , životinje.

Simmering: Otvoreno prvo zajedničko groblje za ljude i životinje

Još od otvaranja groblja za životinje u Beču 2011. godine, želja gradske uprave je bila da izgradimo i  zajedničko groblje za ljude i životinje.

“Grad Beč je inovativan, postavlja trendove i radujem se što smo uspeli da uslišimo želje naših građana, da se napravi novo groblje u Beču za one koji žele da kućni ljubimci ostanu zauvek pored njih”, izjavila je bečka ministarka Uli Sima.

Novo izgrađene zemljane grobnice veličine su jedan kvadratni metar i svaka od njih može da primi osam urni  sa ljudskim ili životinjskim pepelom. Postoji i mogućnost postavljanja sopstvenog nadgrobnog spomenika. Upotreba grobnice može se dobiti na deset godina i produžiti po želji. Cena je 490 evra.

 

Svako drugo domaćinstvo u Beču ima kućnog  ljubimca

U Austriji ima više od 3 miliona kućnih ljubimaca. Samo u Beču, svako drugo domaćinstvo život deli  zajedno sa životinjama. Sve više je ljudi koji posle ovozemaljskog života, žele da ostanu pored svojiH kućnih ljubimaca i budu zajedno sahranjeni s njima. Novo groblje u Beču im je napokon ispunilu ovu želju.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
„TierQuarTier“: Sigurna kuća za životinje u Beču

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava