Golubovi u Beču: Ko ih hrani plaća kaznu do 50 evra

03.07.2018

Golubovi u Beču ne smeju da se hrane, a ko to ipak čini, rizikuje da plati kaznu od 50 evra. Više je razloga za to, a jedan od njih je „Ko hrani golubove, hrani i pacove“.

U Beču živi oko 130.000 do 150.000 golubova. To je manje nego sedamdesetih godina prošlog veka, ali njihov životni prostor se još više sužava jer se sve više potkrovlja pretvara u stambeni prostor, čime oni gube mesta za pravljenje gnezda. Mnogi ljudi, pogotovu stariji, odlaze u parkove i hrane golubove u uverenju da tako pomažu tim „jadnim“ životinjama.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: Čuvari javne čistoće u Beču: Za bačeni pikavac 50€!

Zapravo ko hrani golubove misli da štiti te životinje, što je pogrešno. Ostaci hrane i druge životne namirnice namenjene čoveku, štete životinjama. One posle uzimanja takve hrane pate i obolevaju. Prekomerna i neodgovarajuća hrana imaju za posledicu bolesne i povređene životinje.

Osim toga se ukazuje da se hranjenjem golubova samo pojačava najezda pacova u gradu. Zato Grad Beč stalno napominje „Ko hrani golubove, hrani pacove“.

Da bi se to sprečilo,  nadležna gradska inspekcijska služba i čuvari javne čistoće u Beču (Waste-Watscher) češće kontroliše popularne lokacije za ovu vrstu aktivnosti. Može se desiti da budete opomenuti , a često i  kažnjeni. Za nedozvoljeno hranjenje golubova je predviđena kazna u visini do 50 evra (prvobitna kazna je bila 36€).

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Povećana kontrola vlasnika pasa u Beču 

Beč: Red i više sigurnosti u gradskom saobraćaju

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava