Bečka policija traži nove službenike i poziva na informativni skup

16.10.2019

Bečka policija organizuje informativni skup za mlade ljude austrijskog i doseljeničkog porekla koji se zanimaju za poziv policajca/policajke.

© BM.I / A. Tuma

Bečka policija u saradnji sa Magistratskim odeljenjem za Integraciju i diverzitet (MA 17 – Integration und Diversität) organizuje  informativni skup pod nazivom “Wien braucht dich” na koju su pozvani svi oni koji žele da se informišu o eventualnom zapošljavanju u bečkoj policiji. 
Manifestacija se održava U SREDU 23. oktobra 2019. godine sa početkom u 18:00 časova u VHS Donaustadt, Bernoullistraße 1, 1220 Wien 

Službenici policije će potencijalnim kandidatima ovom prilikom iscrpno objasniti koji su preduslovi za prijem u policijsku službu, kako se konkuriše i koliko se zarađuje.
Bečka policija je sebi postavila za cilj da u službu primi što više mladih iz doseljeničkih porodica i ovo je jedna od brojnih aktivnosti u tom pravcu.
Napomena: Pozivaju se mladići i devojke našeg porekla s austrijskim državljanstvom.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Policija u Austriji: Od 1. januara novine u uslovima za prijem kandidata

Opis poslova

Zadaci policajca/policajke su raznovrsni, a posao vrlo dinamičan.

Uključuju zaštitu života, pružanje lične sigurnosti ljudima i zaštitu imovine, sprečavanje kaznenih dela, otkrivanje i hapšenja počinitelja kaznenih dela i drugih traženih osoba, nadzor i regulisanje prometa na javnim putevima, kontrolu prelaska državne granice, zaštitu određenih osoba i objekata, održavanje javnog reda, čuvanje sigurnosti i bezbednosti na javnim manifestacijama,  sprečavanje uništavanja prirodne i životne okoline i sl. Takođe policajac/policajka  učestvuje  u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Znanja, veštine i poželjne osobine

Policajci/policajke moraju biti predani poslu, hrabri i razboriti. Moraju biti psihički stabilni, jer u opasnim situacijama  moraju zadržati samokontrolu i prisebnost, kako bi mogli da uspešno izvrše zadatak. Moraju biti zdravi i u dobroj fizičkoj kondiciji i dobro poznavati zakone i propise i raditi isključivo u skladu s njima.

Redakcija portala Dijaspora TV je više puta najavljivala i predstavljala mogućnost zaposlenja u bečkoj policiji, kao  i u sklopu emisije „Dijaspora uživo“, na OKTO TV i TV Pink Plus.

 

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Policija u Austriji: Programi za prepoznavanje lica sa video nadzora

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava