Bečki aerodrom: Uzbudljiva atrakcija za sve uzraste

04.08.2018

Doživite sa svojom decom sve tajne jednog velikog međunarodnog aerodroma. Pogledajte bečki aerodrom iza kulisa u okviru nove atrakcije na aerodromu u Švehatu.

(c) Besucherwelt

Novi „Svet za posetioce“ (Besucherwelt) u Švehatu pruža deci i porodicama uzbudljiv uvid u dešavanja na jednom velikom međunarodnom aerodromu, kao što je ovaj nadomak Beča.  Autobuske ture za posetioce polaze sa terminala pod nazivom Besucherwelt.  U okviru vožnje mogu se upoznati dinamična dešavanja na aerodromu, poletanje i sletanje aviona, i to iz velike blizine.

Posle ture na redu je „Erlebnisraum“, odnosno prostor u kome se mogu doživeti različita „čuda“ kao što je let iz perspektive Cockpita (pilotske kabine) , da vide kojim putevima koferi od šaltera stižu do aviona, ili da posmatraju aerodrom onako kako ga vide kontrolori leta. Dinamični film o 24-satnom dešavanju na aerodromu predstavlja takođe uzbudljiv doživljaj. Na kraju se sa velike terase može doživeti pogled na aeral aerodroma u pogledu od 180 stepeni.

Osim toga se može uživati i u dodatnim turama s posebnim vrhuncima:

  • Susret s najvećim putničkim avionom na svetu (A380)
  • Vatrogasna tura
  • Za najmlađe se nudi tura pod nazivom Follow me
  • Pogled iza kulisa i zbivanja u VIP-terminalu

Ovu novu atrakciju Aerodrom Beč je ostvario u saradnji sa slavnim autorom knjiga za decu, Tomasom Brecinom. Poznavajući njegovu maštovitost, verujemo da će vam ovaj doživljaj ostati u dugom pamćenju.

Ako ste zainteresovani i imate vremena, možete da budete i među prvim posetiocima ove velike atrakcije. Ulaznice koštaju 10,90 po detetu, 15,90 po odrasloj osobi. Za manje pojedinačne atrakcije ulaznice su naravno jeftinije.  Posete „aerodromskom svetu“  se nude svakog dana od 10.00 ili od 11:00 i od 14:00 sati. Slobodne termine i rezervacije možete izvršiti na zvaničnoj stranici “Svet za posetioce”.

Važno: Posetioci moraju da se pojave na mestu sakupljanja grupe pola sata pre početka svake ture!

Ukoliko imate pitanja u vezi sa rezervacijom i slično možete kontaktirati  Aerodrom na e-mail adresi besucherwelt@viennaairport.com ili telefonom: 01 7007 22150

 

Pročitajte i ovo: Elektronska kontrola putnika na bečkom aerodromu 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava