Novo: Iz Beča još lakše vozom do Salzburga i usputnih gradova

08.12.2017

Ukoliko planirate da iz Beča putujete vozom u pravcu Salzburga, to od sada postaje mnogo jednostavnije! Zahvaljujući Plavoj liniji (WESTblue) koja će prolaziti kroz važne gradske stanice.

(c) WESTbahn FB

Železnička kompanija WESTbahn povodom svog 6. rođendana za svoje korisnike uvodi 6 novih gradskih stanica kroz Beč. Ova uspešna firma koja je ozbiljan konkurent Austrijskim železnicama (ÖBB) će  od 10. decembra 2017. ka zapadnom delu Austrije, između Beča i Salzburga saobraćati „dvobojnim linijama“ i to na svakih pola sata. Korisnicima će znatno olakšati putovanje, jer više neće morati da putuju do glavnih stanica da bi se ukrcali u voz, već to mogu da urade i u neposrednoj blizini svog stana.

Zelena linija(WESTgreen) će polaziti kao i do sada od Westbahnhofa, a nova Plava linija (WESTblue) ubuduće ide od Pratersterna i ostalih stanica. Na obe linije predviđeno je više od 30 polazaka na dan i to ne samo – kao do sada- sa železničke stanice Westbahnhof, već i direktno sa U-Bahn i S-Bahn stanica iz srca Beča:

Plava linija (WESTblue):

  • Beč/Praterstern (U1/U2 i brojne S-linije)
  • Landstraße (U3/U4 i brojne S-linije)
  • Rennweg (S-linije)
  • Quartier Belvedere (S-linije)
  • Hauptbahnhof (peron 1-2; U1/brojne S-linije, vozovi)
  • Meidling (U6/brojne S-linije)
    ….. i onda preko stanica St. Pölten – Amstetten – Linz – Wels – Attnang-Puchheim  do Salzburga.

 

Na ovoj liniji vozovi od Pratersterna saobraćaju svaki sat od 05:56 do 19:56 sati  i stižu u Salzburg od 08:38 na svaki sat do 22:38 časova (vozovi su na Pratersternu 1 minut pre polaska!). Od Beča sa stanice Hütteldorf do St. Pöltena će se putovati samo 19 minuta (!), a do Linza neverovatnih sat i 6 minuta.
Bečke karte za gradski prevoz (za jednu vožnju, mesečne, godišnje, semestralne za studente i karte za učenike) NE VAŽE u ovim vozovima, jer prevoznik  Westbahn nije član Saveza gradskih prevoznika (VOR –  Verkehrsverbund Ost-Region)!

Zelena linija WESTbahn- a vozi i dalje po staroj trasi i to:

– Beč/Westbahnhof (U3/U6)

–  Beč/Hütteldorf (U4/S45)

–  … i preko stanica  St. Pölten – Amstetten – Linz – Wels  – Attnang-Puchheim  do  Salzburga

Na Zelenoj liniji vozovi od Westbahnhofa polaze na svaki sat od 05:43 do 20:43 sati i u Salzburg stižu od 09:08 do 23:08 časova, takođe na svaki sat.

Obaveštenja o polascima iz Salzburga ka Beču možete pročitati u  na zvaničnoj internet stranici WESTbahn. 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Novo u Beču: Gradski voz S-Bahn vozi i noću

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava