Bečki dečaci otkazuju sva gostovanja u inostranstvu do 2022.

06.09.2021

Umesto turneje po inostranstvu, hor Bečki dečaci pevaće pred domaćom publikom, u svih devet austrijskih pokrajina.

FOTO (c) Lukas Beck, www.lukasbeck.com

Bečki dečaci (Wiener Sängerknaben), najpoznatiji dečji hor na svetu, otkazali su sve planirane turneje u inostranstvu do 2022. godine. Razlog za ovu odluku je aktuelna  epidemiološka situacija u svetu kao i nemogućnost  vakcinacije za decu mlađu od 12 godina.

Umesto planiranih turneja po Rusiji, Nemačkoj i SAD, Bečki dečaci će nastupati samo u Austriji pred domaćom publikom, a u planu su i snimanja novih zvučnih i video zapisa.

“U stvari, ovo nam ponovo izaziva veliku nevolju jer su međunarodne turneje posebno važne za finansijski opstanak hora. U svakom slučaju, zdravlje dece, zaposlenih i naše publike je na prvom mestu. Sve dok ne postoji vakcinacija za decu mlađu od 12 godina, ne možemo rizikovati  i uputiti se  na veća putovanja”, izjavio je Gerald Virt, direktor hora Bečki dečaci.

Takođe, on je izrazio nadu da će hor preproditi i ovu krizu uz pomoć kreativnih ideja i finansijske podrške države i Grada Beča koji je i prošle godine pružio podršku.

Inače, hor Bečki dečaci su od početka pandemije korona virusa otkazali preko 300 koncerata u zemlji i inostranstvu. Stoga je svaki budući nastup za Bečke dečake veoma važan jer se i deca raduju svim pevačkim projektima.  Zasad su na programu ostali samo nastupi u Austriji, a biće koncerata i u Beču i njihovoj koncertnoj sali MuTh.

„Deca i mladi vole predstave, a i njima su potrebne. Iznova i iznova vidimo kako deca cvetaju uz aplauz, i tada možete osetiti energiju u svima, i umetnicima i publici. To je prošle godine jako nedostajalo ”, rekao je direktor škole Bečkih dečaka, Hans Kristian Granas.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava