Vaučeri za restorane i kafiće za sva bečka domaćinstva

16.05.2020

Restorani u Beču napokon su se otvorili posle dva meseca. U cilju podrške gastronomiji sve Bečlije će na kućnu adresu dobiti vaučere koje mogu iskoristiti u bilo kojem restoranu.

Copyright C.Jobst/PID: Na slici Hans Arsenović potpredsednik Privredne komore Beča , gradonačelnik Beča Michael Ludwig, Walter Ruck predsednik Privredne komore Beča , i član gradskog veća Beča zadužen za privredu i finansije Peter Hanke

Gradonačelnik Beča Michael Ludwig najavio je da će svim domaćinstvima u Beču biti dodeljeni vaučeri za posetu restoranima i kafićima kako bi podržali ugostiteljstvo u Beču. Jednočlano domaćinstvo će dobiti vaučer u vrednosti od 25 eura, dok će domaćinstvo sa više članova dobiti vaučer u vrednosti od 50 eura.

Bečlije će od sredine juna do kraja septembra 2020. godine  moći da koriste ove vaučere u restoranima i kafićima, a Grad Beč će ih poslati poštom u svih 950.000 domaćinstava u gradu. U restoranima će se sa vaučerima moći  naručiti hrana i bezalkoholna pića.

Grad Beč  na ovaj način želi pomoći ponovnom pokretanju gastronomije posle korona krize i pomoći  restoranima i kafićima koji su bili dva meseca zatvoreni. Zatvaranje  zbog krize je doprinelo padu prometa od 40 do 50 odsto . Dakle, bez obzira na socijalni status, jednočlana domaćinstva dobiće vaučer u vrednosti od 25 eura, a domaćinstva s više članova dobiće vaučer u vrednosti od 50 eura.

Bečke gradske vlasti će za ovu meru izdvojiti 40 miliona eura. “Naša mnogo hvaljena bečka gastronomska scena uključuje 6.500 ugostiteljskih kompanija koje osiguravaju oko 60.000 radnih mesta u Beču i ostvaruju promet od 1,4 milijarde eura. Posetite objekte, iskoristite vaučere i na taj način pomozite bečkim ugostiteljima da prebrode krizu”, pozvao je Michael Ludwig sve Bečlije.

 

Pravila u ugostiteljskim objektima

Kako bi se sprečilo širenje korona virusa, dozvoljeno radno vreme ugostiteljskih objekata je od 06:00 ujutro do 23:00 časova uveče.

Jedna od mera u kafićima i restoranima je i  obavezno odstojanja od jedan  metar između stolova, a isto važi i za imbise i kioske ukoliko kupci stoje u redovima. Konobari i osoblje koje je u direktnom kontaktu sa gostima, moraju nositi zaštitne maske za lice ili vizire od pleksiglasa.

Za jednim stolom dozvoljeno je sedenje maksimalno 4 odraslih osoba i dece koje ne žive u istom domaćinstvu. Za više od četiri osoba koje žive u istom domaćinstvu mogu i u većem broju da sede zajedno za jednim stolom.

Rezervacija stolova nije obavezna, ali se preporučuje , kako bi vlasnik pred vaš odlazak  lakše mogao da isplanira kako će smestiti goste.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Najpopularniji tržni centri u Beču i okolini

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava