Kraj sezone: Poslednja runda na čuvenom bečkom klizalištu ispred Rathaus-a

24.02.2020

Klizalište "Bečki ledeni san", ispred gradske kuće Rathaus, uskoro završava sezonu i samo još nekoliko dana možete uživati u klizanju na otvorenom u srcu Beča.

© Wolfgang Zajc

I ove godine ljubitelji klizanja u Beču su  imali priliku da uživaju u ovom zimskom sportu na prostoru ispred Gradske kuće u Beču.

“Bečki ledeni san” ove godine je zvanično otvoren 22. januara 2020. godine, a biće otvoren za posetioce do nedelje 1. marta 2020., kada će sezona biti i zvanično zatvorena.

Preporučujemo da iskoristite još ovih nekoliko dana i da posetite popularno  bečko klizalište na otvorenom, jedno je od najpoznatijih ledenih površina u Evropi koje se prostire na  9.000 kvadratnih metara.

U okviru „Ledenog sna“, svi koji ne poseduju svoje klizaljke, mogu ih iznajmiti, a na raspolaganju su  oko 2. 000 pari  u brojevima od 23 do 52 , kao i zaštitne kacige.

Dekoracije i osvetljenje kao iz bajke krase klizalište posebno u včernjim satima, a radno vreme je svakog dana od 10:00  do 22:00 časova. Za ljubitelje karlinga (olimpijski sport sličan boćanju) na raspolaganju su posebna polja za igru.

Video reportaža iz emisije Dijaspora uživo (TV Pink Plus i OKTO TV)

Pored sportske ponude posetioce očekuju dobra zabava, muzika, brojni kulinarski specijaliteti i nezaobilazan punč i  topla čokolada.

I ove godine klizalište je posetilo više stotina hiljada posetilaca, a mnogima, posebno najmlađim Bečlijama, ovde se dogodilo prvo iskustvo na ledu jer je za početnike bilo na  raspolaganju poseban teren na kome su mogli  vežbati besplatno.

Besplatni prostori za vežbanje, servis za iznajmljivanje opreme, osam klizališta, besplatno klizanje na ledu za bečke škole i vrtiće, rustikalna alpska koliba sa gastronomijom i muzički program sa živom Di-džej muzikom, svi zajedno čine da Bečki ledeni san i ove godine bude glavni zimski događaj u Beču. Bečki koncept klizališta je do sad  kopiran mnogo puta u brojnim gradovima širom sveta, ali original je ipak u Beču.

Cena ulaznice je 8,00 € za odrasle, a za decu 5,50 €. Za onlajn kupovinu ulaznica se dobija i 10% popusta. Više o klizalištu, mogućim popustima i  cenama možete pročitati na zvaničnoj internet stranici.

Klizalište Bečki ledeni san se svake godine zatvara na tradicionalan način:  poslednjeg dana  u nedelju, 1. marta – svi posetioci su pozvani na besplatn0 klizanje na ledu od 19:00 do 22:00 časova. Besplatne ulaznice se podižu na blagajni klizališta.

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava