Restorani u Beču okruženi zelenilom i sa pogledom na park

22.05.2024

Restorani u Beču u prirodi uz dobar obrok i čašu vina ili kafu i božanstveni kolač ili pecivo nude i idiličnu atmosferu u bečkim parkovima ili prirodi.

(c) pixabay

Beč je zeleni grad i ima oko 850 parkova i veliki broj šuma, livada i polja. Usred najlepših parkova nalaze se restorani sa predivnim pogledom na prirodu.

Na primer, Palmenhaus, bivši staklenik koji se nalazi u zadnjem delu Hofburga i jedna je od najlepših konstrukcija od stakla i čelika u stilu secesije. Unutra možete sedeti između egzotičnih biljaka i uživati u ukusnim specijalitetima ili koktelima u baru, a sa letnje terase se pruža jedinstven pogled na Burggarten, a za mesto u restoranu je velika potražnja.

(c) Fb Palmenhaus Brasserie

U bečkom gradskom parku Stadtpark nalazi se restoran Steirereck i to nije samo jedan od najboljih 50 restorana na svetu, već i vizuelno izgleda savršeno.  Stadtpark se ogleda u metalnim spoljnim fasadama, a po lepom vremenu  gornji prozori su otvoreni i gosti imaju osećaj sedenja u prirodi. Fuzija starih austrijskih recepata i modernog kulinarstva čine kuhinju u Steirerecku posebnom.

(c) Steirereck

 

Restoran Johann u Kursalon-u nudi drugačiji pogled na gradski park i oslanja se na bečku kuhinju u istorijskom ambijentu. Sa terase restorana se vidi i čuveni spomenik Johana Štrausa.

Augarten je najstariji barokni vrt Beča, gde posetioci takođe mogu uživati u kulinarskim specijalitetima. Pored bečke fabrike porcelana Augarten, u dvorcu se nalazi i kafić-restoran iz kojeg se pruža pogled na cveće i zelenilo. Hrana se servira u pocelanskom posuđu Augarten, a ukoliko imate i malo sreće možete uživo slušati poznati hor Bečki dečaci, kako vežbaju na terasi. Inače, Bečki dečaci imaju svoj dvorac u Augartenu, gde se nalazi gimnazija, sala za probe i internat, a u samoj blizini je i velika koncertna sala Muth.

(c) Facebook Wiener Porzellanmanufaktur Augarten

Paviljon Volksgarten, smešten je usred istoimene bašte i otvoren je od proleća do jeseni. Paviljon i njegove terase su zelena oaza koju je dizajnirao arhitekta Osvald Haerdtl 50-ih godina. Tokom dana možete uživati u tišini, a uveče Volksgarten paviljon je mesto za  živahno druženje s roštiljem i poznatim DJ-evima.

Skriven u parku dvorca Šenbrun nalazi  Landtmantova Jausen stanica (Landtmann’s Jausen Station). Daleko od ulične buke gosti uživaju okruženi živopisnom prirodom, a usput imaju i pogled na palatu Šenbrun. Služi se kafa, domaće pecivo, Kaiseršmaren, sendviči, bretl-jause sa sirom i slaninom.

(c) Landtmann Jausen Station

Iskustvo u srcu prirode za čitavu porodicu uključuje i odlazak u Lainzer Tiergarten, nekadašnje carsko lovište. Ovde divlje svinje i jeleni slobodno šetaju u prirodnom rezervatu od 2.500 hektara.

Car Franz Joseph je Hermes vilu sagradio na ovom mestu za svoju ženu Elisabet u nadi da će je duže zadržati u Beču, jer je mnogo volela da putuje.  Danas ovaj bečki muzej prikazuje pogled na istoriju i nekih originalnih Sisi soba, od kojih je jednu dizajnirao Gustav Klimt.

(c) Hermes Cafe Restaurant Labstelle

Restoran Hermes, koji se takođe nalazi u vili, nudi specijalitete bečke kuhinje sa fokusom na specijalitete od divljači. Grandiozna terasa sa pogledom na šumu je jedan od razloga što se ovde uvek traži mesto više.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Beč je izabran za najzeleniji grad na svetu

Bečka atrakcija: Šetnja kroz bečke vinograde i degustacija vina

Izlet: Iz Beča brodom do Nacionalnog parka Donau-Auen

Dunavski toranj u Beču uveo besplatnu autobusku liniju od metro stanice

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava