Muzejska četvrt u Beču slavi 20. rođendan

03.09.2021

MuseumsQuartier Wien, jedan od najvećih svetskih umetničkih areala slavi 20 godina postojanja i tim povodom , a povodom organizovan je zabavan program za posetioce.

Foto (c)Hertha_Hurnaus

Muzejska četvrt u Beču slavi 20 godina od osnivanja, a povodom jubileja je organizovan program za posetioce koji će biti predstavljen od 10. do 12. septembra 2021. godine.

Umetnica Dženet Ehelman će predstaviti svoju instalaciju pod nazivom „Earthtime 1.78 Vienna“ iznad unutrašnjeg dvorišta Muzejske četvrti. Ona je poznata širom sveta po lebdećim skulpturama od mreža koje postavlja u javnom prostoru i kombinuje ih sa osvetljenjem.

Na krovu Leopold muzeja u prostoru MQ Libelle koji je zvanično otvoren pre godinu dana biće organizovan vikend sa vođenjima, koncertima, preformansima i video projekcijama. Posetioce očekuju vođenja kroz muzej, performans Bodymapping kreativnog studija Thisplay i koncerti vokalistkinje i violistkinje Jelene Popržan, violiniste Matijasa Jakišića, pevača Austrofreda, grupe Euroteura i akustičkog dua Di Štrotern.

Celokupan program je dostupan in internet stranici muzeja MQ Libelle.

Bečka muzejska četvrt / MuseumsQuartier Wien

MuseumsQuartier Wien je jedan od najvećih svetskih umetničkih areala u kojem je smešteno 60 kulturnih institucija. Posebno je atraktivan za ljubitelje arhitekture, mode i dizajna. Pored velikih muzeja tu se nalaze i male inicijative, udruženja, agencije i redakcije iz oblasti kulture.

Foto (c) Alexander_Eugen_Koller

Unutrašnja dvorišta, cafei i shopovi pružaju osećaj mira usred gradske buke. Muzejsku četvrt osobitom čini kombinacija umetnosti i prostora za život i mešavina istorijskih zgrada i savremene muzejske arhitekture. Mnoge manifestacije u dvorištima i pasažima MQ su javno dostupne bez plaćanja ulaza.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava