Beograd u Beču: Turistička promocija Beograda u austrijskoj prestonici

08.06.2016

Turistička organizacija Beograda se u okviru promotivne kampanje za evropsko tržište, u predivnom zdanju Kursalona u Gradskom parku u Beču, predstavila sa tematskom promocijom #GOBELGRADE.

Ovo je bila prilika da se Beograd dočara na originalan način uz brojne izlagače iz Beograda, bogat kulturno umetnički program, kao i srpske specijalitete i vina. Promocija je privukla veliki broj posetilaca, kako naših ljudi koji žive u Beču, Austrijanaca, tako i stranih turista koji su bili u prolazu, ali su sa velikim interesovanjem i zadovoljstvom prisustvovali promociji.

U nedelju 5. juna 2016. godine, Turistička organizacija Beograda (TOB) organizovala je prezentaciju u okviru koje je Beograd predstavljen kao grad kulture, gastronomije, šopinga i zabave.
Manifestacija se održala u kulturno – istorijskom zdanju Kursalonu, tačnije na velikom platou ispred, koji je ujedno i deo velikog Gradskog parka.
Prisutne su pozdravili ambasador Srbije u Austriji Pero Janković i direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović.

Od izlagača iz Beograda na štandovima su se predstavili Falkensteiner Hotel Belgrade, Galerija Babka, Rakia bar, Crowne Plaza Belgrade, Destilerija Zarić, Big Blue i Kontiki Travel, Zira hotel Belgrade, Lazar Lux Apartments, Belgrade City Hotel, Travel Time Collection, Odiseja Travel, Crystal Code Apartments i naravno Air Serbia i Turistička organizacija Beograda.

U Beču su predstavljene i popularne beogradske letnje manifestacije koje počinju od kraja juna i traju sve do početka jeseni. Najavljeni izlagači domaće radinosti Hobi Art, posle više pokušaja, zbog problema na granici, ali ne njihovom krivicom, nažalost, nisu doputovali u Beč.

Kako naš izvor navodi, u jednom od automobilu koji se nalazio ispred njih pronađeno je oružje i svi koji su se zatekli na granici, među kojima i izlagači , nisu pušteni da prođu mađarsku granicu, a tom prilikom je svima udaren pečat zabrane ulaska.

 

Atrakcije Beograda

Jedna od beogradskih atrakcija u Beču je bio autobus BS Tours-a koji je brendiran specijalno za promotivnu kampanju Beograda i koji je izazvao veliku pažnju prolaznika.
Gosti su uživali i u tradicionalnim specijalitetima srpske kuhinje: srpskom predjelu, prebrancu, urnebes salati, karađorđevoj šnicli i ćevapčićima kao i kolačima. Degustaciju srpskih vina u Beču omogućila je Vinarija Mikić.

Najmlađi posetioci su bili oduševljeni bojankama i brošurama o Beogradu, a mogli su da „glume“ i u filmu „Montevideo, Bog te video“. Naime, ovo nesvakidašnje iskustvo, virtuelno učešće u filmu, priredio im je dečiji kamp Mia Patria, koji se predstavio u Beču u prisustvu Maje Bjelogrlić, supruge proslavljenog glumca Dragana Bjelogrlića, pod čijem će se pokroviteljstvom ovaj kamp ovog leta po prvi put održati u Beogradu.

KUD Talija iz Beograda nastupilo je sa više tačaka i na najlepši način dočaralo Srbiju. U muzičkom delu programa podršku Beogradu su pružili i brojni izvođači iz Beča.

Prosvjetin dečji hor otpevao je „Odu radosti“ na nemačkom i srpskom jeziku i pesmicu „Kad si srećan“, koja je izazvala pozitivnu energiju među prisutnima već na samom početku manifestacije. Jelena Krstić, umetnica sa izuzetnim glasom i cenjena i među austrijskom publikom, otpevala je staru izvornu pesmu u akapela izvođenju.

Jedinstveni performans „ Igre iz okoline Beograda“ izveli su članovi KUD Stevan Mokranjac iz Beča, inače trostruki prvaci Evrope. Njihovom igrom posebno su bili oduševljeni turisti iz Rusije i Kine.
Kada kažete Beograd ili Srbija pomislite na veliku energiju, strast, ushićenje, igru, muziku i ljubav. Takav Beograd dočarala je violinistkinja Tanja Pucanović.

Veliku pažnju izazvali su i članovi Akademije glume „Stanislavski“ iz Beča jer su bili obučeni u kostime iz predstave “Princ Rastko” te su se posetioci neprestano slikali sa njima.

Program je vodila Tajana Tajčić, a promociju Beograda u Beču podržali su kompanija M:tl Austrija i škola stranih jezika Weltakademie iz Beča.

Logističku podršku manifestaciji pružili su marketinška agencija Idea Pro i udruženje Dijaspora Media iz Beča, kao i portal www.dijaspora.tv
Događaj su medijski propratili televizijske ekipe RTS-a i Pinka.
Sutradan, u hotelu Falkensteiner, održani su B2B susreti između turističkih agencija iz Beča i Beograda.

Deo atmosfere možete videti u našoj galeriji fotografija.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava