Prvi put u Beču: Beogradski salon vina u MuseumsQuartier

07.05.2018

„Beogradski Salon Vina“, prestižna manifestacija, koja već 15 godina važi za najjznačajniji vinski događaj u Srbiji i čitavom regionu, održaće se u 17. maja 2018. na prestižnoj lokaciji - MuseumsQuartier u Beču.

„Beogradski Salon Vina – BSV “ je simbol vinske kulture u Srbiji i vrhunski organizovan događaj  koji profesionalcima i ljubiteljima vina omogućava zaokruženi godišnji pregled domaće i regionalne vinske scene i predstavlja autentičan presek srpskog tržišta vina.

BSV se održava svake godine početkom decembru u luksuznom beogradskom hotelu Hyatt Regency i okuplja više od 100 vinarija iz zemlje regiona, ali i značajan broj poznatih evropskih vinarija. Svake godine nekoliko hiljada profesionalaca i ljubitelja vina ima priliku da proba više od 600 različitih vina, na degustacijama u okviru glavnog i pratećeg programa BSV.

Prateći program BSV je jedan od najsadržajnijih među svim vinskim manifestacijam u Evropi, jer sadrži čak oko 40 različitih stručno vođenih degustacija, predavanja i radionica. Od prošle godine, u okviru BSV se održava i ekskluzivan događaj pod nazivom „Distillery Masters“, namenjen premium žestokim pićima, na kojem učestvuju i vodeće srpske destilerije.

Uz vinarije i najbolje domaće destilerije, publici se predstavljaju i proizvođači i uvoznici vrhunske delikatesne hrane, a u okviru pratećeg programa se održava veliki broj specijalnih radionica fokusiranih na slaganje vina i hrane, u kojima učestvuju i najpoznatiji domaći šefovi kuhinje.

„PRVI BEOGRADSKI SALON VINA U BEČU“

Prvi „Beogradski Salon Vina u Beču“ („Belgrader Wein Salon in Wien“ / BWSW) okupiće 30 izlagača: selekciju vinarija iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije, vodeće srpske destilerije i odabrane srpske zanatske proizvođače vrhunske delikatesne hrane.

Osnovna ideja ovog specijalnog izdanja „Beogradskog Salona Vina“ je  da se u Beču, jednom od najvećih „srpskih“ gradova u svetu, ujedno i jednom od najznačajnijih evropskih tržišta, predstave vrhunska vina, rakije i delikatesni proizvodi sa naših prostora.
I to, pred fokusiranom publikom, profesionalnom i privatnom, posebno zainteresovanom za ove vrste proizvoda.

 

Proizvodi premijum kategorije

Posetioci će 17. maja u Beču imati priliku da na jednom mestu probaju čak 200 odabranih vrhunskih vina i 50 najboljih srpskih rakija i sve to, uz autentične srpske delikatesne proizvode, kao što su sirevi, suhomesnati proizvodi, vojvođanski tartufi, namazi i slično.

Ovaj događaj pružiće priliku  i profesionalnim i privatnim kupcima da se znatno bolje i sadržajnije upoznaju sa današnjom, vrlo dinamičnom i autentičnom vinskom scenom u Srbiji i regionu, i vrhunskim dometima proizvođača rakija i delikatesa.
Ovo je i dodatno ohrabrenje i distributerima, trgovcima i ugostiteljima da prošire svoju ponudu premijum proizvodima i da dijaspori u Austriji ali i  bečkom i austrijskom tržištu ponude zaista najbolje iz Srbije i regiona!

 

„Beogradski Salon Vina u Beču“ – BWSW

BWSW se održava u četvrtak 17. maja 2018.,od  14.00 do 21.00 čas u ekskluzivnom prostoru Ovalhalle MuseumsQuartier.
U tom periodu, svi posetioci imaju priliku da probaju sve izložene proizvode (vina, rakije, delikatese), kao i originalne koktele na bazi srpskih rakija. 

Svi posetioci na ulazu u Ovalhalle iznajmljuju čaše za vino (kaucija 5 €), koje na isto mesto vraćaju prilikom napuštanja prostora. Čašice za degustaciju rakija se nalaze na štandovima proizvođača.

Broj ulaznica je ograničen: 300 online + 300 na blagajni MuseumsQuartier (MQ Point) i već su u prodaji.

Ulaznice za“Beogradski Salon Vina u Beču“ možete kupiti online preko Eventbrite po ceni od 18 €.

Na blagajni MQ ulaznice možete kupiti po ceni od 20 €, svakog radnog dana, kao i na sam dan događaja od 10.00-19.00 časova.

„Belgrader Wein Salon in Wien“ (BWSW)
Četvrtak 17. maj, 14.00-21.00 čas
Ovalhalle MuseumsQuartier, Museumsplatz 1

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava