Beč: Biciklistički motorički park jedinstven u Evropi

24.06.2020

Motorički park je zapravo mesto gde postoji mogućnost treniranja pojedine veštine na određenim spravama. Beč uskoro dobija jedan takav za bicikle.

© Motorik Dreams

Na inicijativu stanara 22. bečkog  okruga uskoro će na 8.000 m2 biti realizovan jedinstven projekat u Evropi – biciklistički motorički park. Na levoj obali Dunavskog rukavca „Neu Donau“ na „Rudolf-Nurejew-promenadi“ biće podignut specijalni zabavni park za decu i omladinu sa 12 različitih pista i veštačkom Mountainbike-stazom „Pumptrack“.

„Želimo da mladim ljubiteljima dvotočkaša omogućimo da se oprobaju u raznim veštinama vožnje, a deca će vežbajući biti sve sigurnija u vožnji bicikla“, rekla je članica gradskog veća za ekologiju Uli Sima.

Motorički park će imati 12 pista koje predstavljaju različite izazove za bicikliste: pistu sa kaldrmom, tramvajske šine, truckavu pistu, balansirajući most, slalom-stazu, uske staze, viseće prepreke i još mnogo toga.

Pored terena sa preprekama, biće postavljena i 150 metara dugačka „Pumptrack-staza“, veštačka Mountainbike-staza na kojoj će se bicikl voziti samo koristeći telesnu snagu a ne pedale.

Korišćenje motoričkog parka biće besplatno za svu decu. Skoro sve sprave i staze moći će takođe da se savladavaju i invalidskim kolicima. Završetak radova se očekuje u septembru 2020. godine.

Motorički park je zapravo mesto gde postoji mogućnost treniranja pojedine veštine na određenim spravama.

U želji da podstakne građane da se što više kreću na svežem vazduhu Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena motorička parka. Jedan se nalazi pored prihvatilišta za životinje „TierQuarTier“ u 22. becirku, a drugi u parku „Helmut Cilk“, pored Glavne železničke stanice.

Motorički parkovi u Beču su opremljeni brojnim spravama i nude različite mogućnosti vežbanja za sve uzraste. Bez obzira dali  u pitanju zabava ili ozbiljan trening motorički parkovi stoje svim korisnicima besplatno na raspolaganju.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Parkovi gde se trenira: Motorički parkovi u Beču za sve uzraste

 

 

Proleće u Beču: Šetnja, trčanje, vožnja biciklom i penjanje

Biciklom po Beču: Besplatna aplikacija za lakšu vožnju i snalaženje

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava