Besplatan kurs nemačkog za zaposlene

18.10.2017

Udruženje Thara Romani Zor! od 7. novembra nudi jednomesečni besplatni kurs nemačkog jezika.

Zaposleni iz Beču od 7.11. do 7.12.2017. mogu da pohađaju besplatan kurs nemačkog (A1+) koji organizuje romsko udruženje Thara Romani Zor! u saradnji sa BFI (BaquaMi) i udruženjem Vivaro. Ostale informacije mogu se dobiti na pripremnom sastanku koji se održava 24.oktobra u 18 časova u  prostorijama udruženja Thara Romani Zor! u Große Sperlgasse 26, 1020 Wien.

Nemački predaje trener koji govori oba jezika, a nastavni materijali su besplatni. Kurs se održava u deset termina od po tri časa utorkom i četvrtkom od 18 do 21 čas u prostorijama udruženja Thara Romani Zor. Informacije i prijave: 0676 – 83 402 232 (Usnija Buligović).

Sticanje osnovnih kvalifikacija za migrantkinje i migrante – projekt BaquaMi

Ovaj kurs se održava u okviru projekta “Sticanje osnovnih kvalifikacija za migrante” (BaquaMi) koji koordiniše BFI (Bečki institut za stručno usavršavanje). Projekt u potpunosti finansira Bečki fond za podsticanje zaposlenih (WAFF). 

U okviru projekta BaquaMi nude se kursevi nemačkog, engleskog, EDV (rad na kompjuteru), kao i stručno savetovanje na maternjem jeziku o mogućnostima obrazovanja za odrasle i načinima dobijanja subvencija za stručno usavršavanje. Preduslov za posećivanje besplatnih kurseva je da polaznici stanuju i rade u Beču. Projekat se realizuje u saradnji sa bečkim udruženjima migranata. Nastoji se da vreme održavanja kurseva bude prilagođeno radnom vremenu polaznika, tako da se nude uglavnom u večernjim satima.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava