NOVO: Zabrana konzumiranja alkohola na stanici Praterstern

28.04.2018

Od petka 27. aprila 2018. na jednoj od najprometnijih stanica u Beču Prateršternu, važi potpuna zabrana konzimiranja alkohola. Ko ne poštuje pravila slede kazne i hapšenja.

Slika na bečkoj stanici Praterstern, jednoj od najprometnijih stanica u Beču, od juče, izgleda sasvim drugačije. Više nema na stotine alkoholisanih lica, već pripadnika policije  koji čuvaju red i nadgledaju da se slučajno ne pojavi neki hrabri pijanac, koji će prekršiti novu uredbu – zabranu konzumiranja alkohola na Prateršternu.
Naime,  od 27. aprila 2018. važi generalna zabrana okupljanja i ispijanja alkohola na velikoj stanici Praterstern. Dnevno je  na ovoj stanici znalo da se druži, uz flašu ili konzerve piva, i  više stotina pijanaca. Oni su ovom novom uredbom, proterani sa ove lokacije, gde u toku dana prođe i do 150.000 Bečlija i turista.

Povodom najnovije zabrane, postavljeni su znakovi upozorenja da se na ovoj lokaciji  više ne sme konzumirati alkohol. Ko bude kršio odredbu biće kažnjen sa 70 evra, ali ukoliko se pojedinci protive ili ponove prekršaj, kazna je i do maksimalnih 700 evra.
Međutim ima i onih kojima se ova zabrana ne dopada. Održane su i manje demonstracije.

Screenshot You Tube

U restoranima ili snack barovima na Pratersternu, potrošnja alkoholnih pića je i dalje dozvoljena.

„Monitor za opojna sredstva“

Prema rezultatima najnovijeg ispitivanja stanovnika Beča o konzumiranju legalnih i ilegalnih droga, koji se sprovodi svake godine sa 600 reprezentativnih ispitanika 10 % skoro svaki dan konzumira alkohol , dok 20%  pije dva do tri puta nedeljno.

84 % Bečlija smatra da je zavisnost od opojnih sredstava i dodatno kocka ili internet, bolest i da ne predstavlja kriminalno ponašanje.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava