Metro linija U6: Rekonstrukcija stanice Nußdorfer Straße

03.04.2018

Zbog početka rekonstrukcije stanice Nußdorfer Straße na bečkoj metro liniji U6, desiće se veće izmene za putnike koji koriste ovu stanicu.

Od utoraka, 3. aprila 2018. u pravcu  Floridsdorfa ulazak i izlazak putnika na stanici Nußdorferstraße neće biti moguć, i to do početka septembra. Povodom velike obnove stanice, metro se neće  ni zaustavljati na ovoj stanici u pravcu Floridsdorfa. U pravcu Siebenhirten-a, putnici mogu nesmetano da ulaze  i izlaze kao i obično. Ulaz u stanicu je moguć sa spoljne strane Gürtel-a.
Bečke linije (Wiener Linien)  planiraju  opštu adaptaciju stanice Nußdorfer Straße tako da će jedna strana stanice uvek biti  dostupna tokom građevinskih radova, a druga zatvorena.
U proleće 2019. godine gradjevinski radovi se premeštaju na  drugu stranu u pravcu Siebenhirten-a.

Modernizacija istorijskih zgrada Otto Wagnera

Linija U6, pre nego što je postala linija  bečkog metroa, bila je deo bečke Gradske železnice (Wiener Stadtbahn). U posleratnim godinama bila je najbitnija za Beč zbog toga što je gradska saobraćajna infrastruktura bila oštećena. Tek 7. oktobra 1989. godine je preimenovana u liniju U6 i integrisana u gradsku mrežu metroa.

Nekoliko zdanja i stanica koje se nalaze na ovoj liniji , kao što su Josefstädter Straße, Alser Straße i Nußdorfer Straße je projektovao veliki austrijski arhitekta, Otto Wagner. Te stanice su stare i do 120 godina i nalaze se pod zaštitom spomenika. Od samog početka, kada je U6 postao deo metro mreže, počela je adaptacija i njegovih stanica , pre svega uvođenjem liftova za pristup invalida. Do 2020. godine je planirano renoviranje svih stanica, a trenutno je u toku renoviranje stanice Nußdorfer Straße.

U periodu od oko dve godine koliko će trajati renoviranje, uradiće se mnogo toga na stanici Nußdorfer Straße. Stepenice će biti uklonjene  i ponovo izgrađene. U halama će se originalne pločice rekonstruisati i u njih ugraditi sistemi za slabovide. Takođe će biti izvršena kompletna restauracija kroova, zidova, fasade, vrata i prozora.   U sklopu opšteg renoviranja, osvetljenje će se promeniti u LED svetiljke, a ugradnja novih kamera za video nadzor je takođe deo planiranih radova.

 

Kako će putnici koristiti stanicu Nußdorfer Straße

Ako želite da izađete na ovaj stanici u pravcu Florisdorfa, a ona je do septembra zatvorena, najbolje je da nastavite još jednu stanicu do stanice Spittelau, a zatim da se vratite nazad u pravcu pravcu Siebenhirten-a,  jer je ta stana otvorena za putnike. Sa tramvajskim  linijama 37 i 38 i autobuskim linijama 35A i 37A, putnici se mogu prevesti do stanice Nußdorfer Straße.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava