Bil Gejts najavio: Posle korone dolazi nešto još opasnije

09.08.2020

Bil Gejts je na svom blogu upozorio javnost na još jednu opasnost zbog koje bi ljudske žrtve i finansijski troškovi u budućnosti mogle biti mnogo veće.

(c) pixabay

Bil Gejts je godinama upozoravao na potencijalnu opasnost od virusa koji bi mogao uzeti milione života, kao i na globalnu nepripremljenost na pandemiju.

Većina ljudi su na njegova upozorenja ostali imuni , a vreme je pokazalo da je Gejts, nažalost, bio u pravu. Javnost je podeljena i dok jedni slušaju njegove savete o načinu borbe protiv pandemije, drugi smatraju da on stoji  koji stoji iza “lažne” pandemije s ciljem  vakcinisanja čitave planete.

Bil Gejts je ove nedelje na svom blogu ponovo upozorio na novu opasnost. Reč je o vrlo aktualnoj temi poslednjih godina – klimatskim promenama. Po njegovim rečima stiže nova opasnosti od klimatskih promena zbog kojih bi ljudske žrtve i finansijski troškovi u budućnosti mogli biti mnogo veći od onih koje je uzrokovao korona virus.

Zbog porasta temperature tokom sledećih 40 godina očekuje se isti porast smrtnosti kao i od korone, koja iznosi 14 osoba na 100.000 ljudi.

Do kraja veka ti brojevi će se povećavati i dalje, pa bi smrtnost s 14 trebalo da se poveća na 73 osobe na 100.000 ljudi. Ukoliko  se emisije gasova staklene bašte smanje, očekuje se smrtnost od 10 osoba na 100.000 ljudi.

Do 2060. klimatske promene mogle bi da postanu smrtonosne kao i kovid 19, a do 2100. mogle bi da budu pet puta smrtonosnije, napisao je  Bil Gejts na svom blogu. 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

ŽIVITE U BEČU  I POTREBNA VAM JE DIPLOMA NEMAČKOG JEZIKA ZA VIZU, DRŽAVLJANSTVO I UNIVERZITET? Jezički institut OSSTARRICHI je pravo mesto za vas! Pozovite odmah i informišite se o vašem kursu!

 

 

 

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava