Nova bolnica u Beču: Klinika Floridsdorf i Dan otvorenih vrata

06.04.2019

Nova bolnica u Beču, klinika Floridsdorf, opremljena je najsavremenijim medicinskim aparatima, a u njoj će se godišnje stacionarno lečiti 46.000 pacijenata, dok će kroz ambulante klinike proći oko 250.000 bolesnika.

(c) www.khnord.at Krankenhaus Nord – Klinik Floridsdorf

Beč dobija novu bolnicu, kliniku Floridsdorf (Krankenhaus Nord – Klinik Floridsdorf).  Građevinski radovi su završeni, a različita odeljenja bolnice su opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima. Građanima su na raspolaganju ukupno 800 kreveta u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama.

Prvi pacijenti će biti primljeni na lečenje krajem juna, a kada bolnica u septembru bude proradila punim kapacitetom, u njoj će se godišnje stacionarno lečiti 46.000 pacijenata, dok će kroz ambulante klinike proći oko 250.000 bolesnika. Za zdravlje pacijenata će se brinuti oko 400 lekara i 860 pripadnika drugog medicinskog osoblja. Nova bolnica u Beču raspolaže sa ukupno 16 operacionih sala.

Brojne bolnice u Beču bi  trebalo uskoro da se preimenuju i da od 1. januara 2020. godine umesto starih, istorijskih naziva dobiju nova imena i to ime becirka u kojem se nalaze. Mwđu njima je klinika Floridsdorf, koja će se umesto Krankenhaus Nord, zvati Klinik Floridsdorf. Kako će se neke od  bolnica u Beču zvati, pročitajte u našem predhodnom tekstu. 

 

Dan otvorenih vrata 6. aprila

Uprava klinike želi da ovu ustanovu predstavi građanima  i potencijalnim budućim pacijentima, pa je za subotu, 6. aprila 2019. godine, predviđen Dan otvorenih vrata. Naime, u subotu  od 10:00 do 16:00 časova Bečlijke i Bečlije imaju jedinstvenu priliku da se i pre zvaničnog otvaranja prošetaju bolnicom i prostorijama, ali i da se upoznaju  i sa ponudama i opremom pojedinačnih odeljenja bolnice.

Početak svečanosti je u 10:00 sati, a u 11:30 sati gradonačelnik Michael Ludwig će lično otvoriti vrata bolnice. Tokom dana posetioce očekuje zanimljiv program u okviru kojeg će upoznati ponude ove najsavremenije bolnice u Beču sa brojnim predavanjima iz raznih oblasti rada ove medicinske ustanove.

Prilikom obilaska bolnice posetioci će proći i kroz centar za prijem hitnih slučajeva sa šok sobama, kliniku za dnevni boravak i brojne ambulante, porodilište sa porođajnim salama, a moći će da obiđu i sobe za pacijente.

Naravno da će posetioci moći da se popnu i na krov same zgrade bolnice koji je pretvoren u pravu zelenu oazu, da provere svoju kondiciju i izmere krvni pritisak, ali i da dobiju savete o tome kako da izbegnu bolove u leđima.

Naravno da će biti i muzike uživo kao i raznih poslastica, a za najmlađe je obezbeđen poseban program sa brojnim igrama, kreativnim radionicama i stanicama za šminkanje.

 

Klinika Floridsdorf
Dan otvorenih vrata
Subota, 6.4.2019., od 10 do 16 sati
Adresa bolnice: Brünnerstraße 68,  1210 Wien
(Schnellbahn S3 i S4 i tramvaj 31 – stanica Brünnerstraße)

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava